Nem hisszük el, komolyan: piásan okozott balesetet, majd elhajtott a helyszínről
2017. szeptember 08. írta: Cseri Pál

Nem hisszük el, komolyan: piásan okozott balesetet, majd elhajtott a helyszínről

baleset_police_hu.jpg

A Győri Rendőrkapitányság súlyos testi sértést okozó járművezetés ittas állapotban bűntett, segítségnyújtás elmulasztása bűntett továbbá egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást O. Szabolcs 23 éves győri lakos ellen.

A nyomozás adatai alapján a gyanúsított 2016. november 6-án 9 óra 44 perckor személygépkocsival közlekedett Győrben a Tihanyi Árpád úton, a Szigethy Attila út felől a Lehel utca irányába. Közlekedése során a Lehel utcai kereszteződésnél a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen nem biztosított elsőbbséget, az ott áthaladni szándékozó gyalogosnak, akit járművel elütött, majd megállás és segítségnyújtás nélkül elhajtott.

A helyszíni szemle adatai alapján a rendőrök a járművet egy parkolóban találták meg, amelyről a járművezető az első és hátsó rendszámtáblákat leszerelte. A további adatgyűjtés során járőrök azonosították a sofőrt, O. Szabolcsot, akit elfogtak, majd vele szemben alkoholtesztert alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott.

Az ittas vezetőt a járőrök mintavétel céljából előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki. A szakértői vizsgálat megállapította, hogy a sofőr ittas állapotban vezette a járművet.

A Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya az eljárást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a Járási Ügyészségnek megküldte.

 

Címlapfotó: police.hu

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr1812811140

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Segítségnyújtás elmulasztása 2018.04.11. 14:16:34

Egy nem olyan régi bejegyzésemben a cserbenhagyásról írtam, amit most a segítségnyújtás elmulasztása bűncselekmény követ. A segítségnyújtás elmulasztása bűncselekmény törvényi tényállása a büntető törvénykönyvben (Btk.), a személy elleni bűncselekménye…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása