Elképesztő pusztítás a győri Arany János utcában
2017. szeptember 16. írta: Cseri Pál

Elképesztő pusztítás a győri Arany János utcában

arany_janos_utcai_fa.jpg

"Arany János utcai pusztítás!!!

A fák tövét eddig vasrács védte, azon át juthatott a fához a csapadék. Most felvették a rácsaikat, feltöltötték murvával, majd arra rádolgoztak olyan műgyanta réteget, amelyen semmi át nem hatol, nemhogy bármiféle nedvesség"-írja egy felháborodott városlakó a Mentsük meg Győr tüdejét! -Püspökerdő Facebook-csoportban.

Majd így folytatja: "magyarul a fák mesterséges kiszárítását kezdték meg. Ezeket a burkolásokat az Arrabona előtt előtt nagy fáknál is megcsinálják. Amikor megkérdeztem, hogy ez szándékos fakiszárítás-e, röhögve vihogták, hogy igen. A város vezetői (istenem, hogy ezek vezetők lehetnek...) azt állítják, hogy ez vízáteresztő műgyanta. Nos a következő évek majd megmutatják az eredményt. Rengeteg olyan új termék van, amit el akarnak adni addig, amíg ki nem derül, hogy szart se ér. Az pedig agyrém, hogy a Damjanich utcában is ezt a megoldást akarják. Kérem, a Damjanich utcában a platánok gyökere sok helyen húsz centire vagy többre is a talaj fölé emelkedett már. Ha azt lefaragják, árt a fának, ráadásul senki nem gondolhatja, hogy húsz méternél is nagyobbra növő fa gyökere nem fogja úgy megemelni ezeket a kis műgyanta lapkákat, akár a gőz a fedőt. Itt másról van szó, a korszellemről, amely mindent pusztít és irt, ami zöld, ami természetes.

arany_j_2.jpg

Miért nem fogadható el, hogy a fa körül föld legyen? Nem kell arra böcöllészni. Most mindenütt minden le lesz burkolva, nehogy valaki megbotoljon? E szellem öltöztette a Révfalusi híd pilléreit is plexi szoknyákba... A Damjanich utcában egyetlen dolgot lehet csinálni, kikerülni a burkolattal a fák törzsének egy méteres körzetét. Vagy kivágni, ami ezeknek nagyon megy.'

 

Címlapfotó: Facebook/ Fácán Lajos

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr7512868550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása