Még a csilláron is lógtak Szél Bernadett győri fórumán
2017. október 11. írta: BoldiG

Még a csilláron is lógtak Szél Bernadett győri fórumán

szeldetti-forum01.jpg

Teljesen megtelt a terem Szél Bernadett LMP-s miniszterelnök-jelölt győri fórumán tegnap az Ipartestület Székházában. Több, mint százan voltak rá kíváncsiak. Többen kiszorultak az utcára és onnan próbálták követni az eseményeket.

’Ma háromféle probléma van Magyarországon: sokról Orbán Viktor tud, de nem tudja őket megoldani, ezért nem is vesz róluk tudomást”- mondta a politikus, majd hozzátette:

„Sokról Orbán Viktor nyolc év kormányzás után már nem is tud: a miniszterelnök maga vallotta be, hogy őt már nem érdekli a magyar politika, Berlinnel, Brüsszellel és Washingtonnal harcol. A harmadik csoportba azok a problémák tartoznak, amiket Orbán Viktor talál ki. „

Szél Bernadett szerint, Orbán Viktor egy pár hónapig még élvezheti a többségét a parlamenti ülésteremben, de áprilisban véget vetnek a hatalmaskodásának. Amíg ő a Parlamentben tapsoltatja magát, mi kint leszünk az utcákon, a tereken és a piacokon, és ott fogjuk mozgósítani az embereket, ahol tényleg számít. Amíg ő hamis statisztikákra alapozott győzelmi jelentésekkel szédíti párttársait, mi őszintén fogunk beszélni a magyar emberekkel, meghallgatjuk őket, és elmondjuk, hogy mit tennénk ezzel az országgal.

szeldetti-forum.jpg

A hatalmas érdeklődéssel kísért fórumon a miniszterelnök-jelölt ismertette a Szél-tervet, és hét pontban foglalta össze, milyen Magyarországot képzel el 2018 után.

1. Visszavesszük a pénzünket! Magyarországon a politikát vissza kell venni a politikusoktól: vissza kell foglalunk a parlamentet, az önkormányzatokat, vissza kell kérnünk az iskoláinkat, a kórházainkat. De mindenekelőtt vissza kell vennünk a pénzünket: az LMP által benyújtott antikorrupciós 12 pont intézkedései garantálják, hogy a korrupció Magyarországon néhány év alatt a fejlett nyugat-európai államok szintjére csökken.

2. Felszámoljuk a bérválságot! A magyar emberek megdolgoznak azért, hogy sokkal jobb fizetést kapjanak, Ráadásul a bérválság rendezéséhez meg is van a szükséges pénz, csak a politikai akart hiányzik: mi már be is nyújtottuk korábban azt a javaslatot a parlamentnek, ami ezt tételesen bizonyította.  Kormányon rendezzük a közszférával szemben elmaradt béremeléseket, átalakítjuk az igazságtalan és rossz fideszes adórendszert és járulékcsökkentés révén lehetőséget adunk a magyar dolgozók többségét foglalkoztató kis és középvállalkozásoknak a béremelésre.

3. A magyar kis- és középvállalkozások lesznek az új stratégiai partnerek!. Olyan országot teremtünk, ahol a magyar vállalkozások százezreit nem fogja versenyhátrányba hozni a  saját kormányuk. A mi kormányzásunk esetén nem az amúgy is erős külföldi nagyvállalatok fognak kedvezményeket kapni, hanem a magyar kis- és középvállalkozások, mert ők foglalkoztatják a magyar emberek többségét a versenyszférában.

4. Világszínvonalú oktatást teremtünk! Mi tudjuk, hogy az oktatás a legjobb befektetés, ezért erre fogjuk költeni a közös vagyonunk jelentős részét: oda akarunk eljutni, hogy minden száz költségvetési forintból 20 forintot oktatásra fordítsunk. Növeljük a pedagógusok önállóságát, és visszaadjuk azoknak az önkormányzatoknak a fenntartói jogokat, melyek akarják és képesek iskoláikat működtetni. Ingyenessé tesszük a diplomaszerzést, mert a célunk az, hogy 10 emberből 4 diplomát szerezzen. Megvédjük a vidéki felsőoktatási intézményeket, mert azok kulcsszerepet játszanak a vidék elnéptelenedésének megállításában.

5. Nem mondunk le egy családról sem!. Nekünk minden gyerek számít  ezért mi minden gyereket vállaló családot egyformán támogatunk. Olyan országot akarunk, ahol mindenki, aki szeretne, merjen gyermeket vállalni. Megemeljük a családi pótlékot, állami bérlakás-programot indítunk a fiatalok lakásproblémáinak enyhítésére.

6. Valóban működő és valóban ingyenes állami egészségügyet teremtünk! A Fidesz az elmúlt évek folyamatos forráskivonásaival gyakorlatilag fizetőssé tette az egészségügyet: ma a legtöbb ember már csak pénzért tud normális ellátáshoz jutni. Nekünk lesz bátorságunk egy működő állami egészségügy létrehozásához még ha ez konfliktusokkal is jár. Megállítjuk az egészségügyi dolgozók elvándorlását, biztosítjuk, hogy a betegek kapjanak meg mindent, ami a gyógyulásához szükséges.

7. Magyarországot az okosforradalom nyertesévé tesszük! A Fidesz a múltban él, a múlt problémáira keres rossz megoldásokat, miközben elmegy mellettünk a világ. Az LMP felkészíti Magyarországot a 21. század kihívásaira. Felmondjuk a drága, fölösleges és veszélyes paksi hitelszerződés, a felszabaduló pénzből pedig a rendszerváltás óta eltelt időszak legnagyobb beruházási programját indítjuk el, ami orosz helyett magyar munkahelyeket teremt és magyar vállalkozásokat hoz helyzetbe. Felélesztjük a megújuló energia ipart Magyarországon, az elavult multik helyett pedig az innovatív kis- és középvállalkozásokat fogjuk támogatni. Olyan hatékony mezőgazdaságot teremtünk, ami nem a Fideszes hűbérurakat hanem a sikeres magyar családi gazdaságokat fogja támogatni. Megállítjuk a vidéki városok leszakadását, és elérjük, hogy a tehetséges fiataloknak ne kelljen elköltözni a boldoguláshoz. Összeszerelő üzem helyett innovációs központtá tesszük Magyarországot.”- fejtette ki az álláspontját Szél Bernadett.

A jól sikerült rendezvényen az összes ellenzéki párt képviseltette magát, de valamivel nem érthettek egyet, vagy értelmezési problémák adódhattak, mert fél óra elteltével az DK és az MSZP képviselői (Gőgös Zoltán kivételével) távoztak a helyszínről.

Mindenesetre a nagy érdeklődés azt mutatja, hogy Győr polgárainak nagy része elégedetlen a kormány politikájával.

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr4512954677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása