Kell a matek a gyáraknak, 1.400.000.000-ért kapnak tudományos eredményeket, többek között a Széchenyi Egyetemtől
2017. október 13. írta: BoldiG

Kell a matek a gyáraknak, 1.400.000.000-ért kapnak tudományos eredményeket, többek között a Széchenyi Egyetemtől

szechenyiegyetem-gyor.jpg

Ipari matematikai tudományos projektet valósít meg csaknem 1,4 milliárd forint költséggel 2020-ig a győri Széchenyi István Egyetem mint konzorciumvezető a Debreceni Egyetemmel és a Szegedi Tudományegyetemmel közösen - közölte a projektvezető egyetem csütörtökön az MTI-vel.

A program keretében elsősorban a járműiparnak és a gyógyszeriparnak dolgoznak ki hasznosítható matematikai eljárásokat.

A közleményben hangsúlyozzák: a célirányosan kutatott és kifejlesztett matematikai módszerek a jármű- és az egészségipar kihívásainak megoldásában az innováció hajtómotorjai, mivel a virtuális fejlesztéseknek például az egyik fő komponensét adják.

A projekt fő célja a Magyar Ipari és Innovációs Matematikai Szolgáltatási Hálózat intézményi szervezetének korszerű kiépítése egy közös ipari hasznosítási szervezet, kutatóközpont és képzési program kialakításával.  Emellett a tervek szerint az ipari felhasználók igényei alapján, közreműködésükkel  hosszú távú stratégiai tervet és egyablakos matematikai szolgáltatási rendszert dolgoznak ki.

A program keretében létrehozzák a HUNIMAT kutatóközpontot, amelyben ipari innovációs feladatok beazonosított matematikai tartalmát fogják kutatni, a kutatási tervek nyílt megversenyeztetésével és zsűri általi értékelésével. A nyertes projektek kiemelten fiatal kutatókat alkalmaznak, ezzel is lehetőséget nyitva számukra a magyar felsőoktatásban.

Az eredmények ipari hasznosításának további részei vállalati, vagy más külső források bevonásával történik majd.

(MTI)

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr6412966971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása