Menniyre káoszos a városi közlekedés Győrben?
2017. október 27. írta: Cseri Pali

Menniyre káoszos a városi közlekedés Győrben?

elso-szakasz.png

Miközben az „emútnyócév” szocialista vezetése által végzetesen elrontott győri rendezési tervet a helyi városvezető 11(!) éve javítja, autók állnak kígyózó sorokban és egymást kényszerítik a legdurvább szabálytalanságokra. Mert ugye az egyértelmű, hogy a közlekedési helyzet, mely a hívek táborában sem üti már meg a népszerűség küszöbét, a 2006. januárban jóváhagyott rendezési terv következménye. Milyen szerencsénk van, hogy a beválasztott, és még legalább egy hős társa vélhetőleg oroszlánként küzd és hősies kezével javítja az elődjei e szörnyű művét. Kár, hogy mi Győriek e küzdelemből az elmúlt sajnálatos tizenegy évben csak az oroszlánszagot érzékeljük.

Mindemellett minden reggel és a délutánok közepén nap mint nap láthatjuk és tapasztalhatjuk a dugókat. Reggel igen figyelemre méltó terület a város révfalui oldala. Itt igen sok az egy főre jutó autó, és az elitképző iskolák a város másik részén vannak. Az anyagi jólét státus-szimbólumaként a minél nagyobb autók erre eregetik gázaikat. Betelik a sor végig a régi és új Bácsai úton, betelik a 14-es főközlekedési út a Széchenyi híddal, betelik a régi Bácsai út az új Nagy fal és a régi csomópont közti darabja. Szomorú látvány eme sajátságos csapat, pléhdobozba zárva, acsarogva egymásra és mindenre, ami csak él.

A legdrágább és legnagyobb autók a szökő Kertész utcából tolulnak ki. Azonban vannak itt védett utcák is ám, például a zsákutcává tett Zemplén utca, ott nincs ám szökőút!  Azon nincs áthajtás, békés családi utca, persze a többi lakóutca rovására. De jelentjük kifolyásig telt a Szövetség utca is. Reggelente különös derültségre ad okot a sorból kihajtó és „Bolila” címfestéssel ellátott doboz óvodát a szemközti sávból megközelítő „mama tankok” ámokfutása. Nehogy a kicsiny gyermek lekésse az óvodai előadás kezdetét. És mire az első körforgalomhoz érne az ember, szembesülnie kell a köridom belső szélén futó kerékpáros úton átrobogó kamikazékkal. Mert itt sportot űznek abból, hogy gyalog, gyakran babakocsival együtt dacoljanak a járművekkel. A biciklisek inkább a zebrát választják drót szamaraik nyergében ülve átsuhanásuk helyéül.

Ha valaki végre átjutott ezen a tébolydán, esélye van a körbe jutni, ahol a bejutottnak járó elsőbbség megadása és megállás helyett korunk főleg Jeanne D’Arc-jai óriás családi autóik volánját szorongatva szép kis huszonéves asszonyka fejüket jobbra csapják és gázt adnak, lesz, ami lesz. A legtöbb ilyen jármű bal oldala már horpadt… A körben a jobbról beelőzés már napi gyakorlat, a rendőrség itteni központja nagyjából kétszáz méterre van. Ha egy közülük kiállna, a havi büntetési kvótát itt egy óra alatt beszedhetné.

Aztán jön a fekete leves, az autóbuszok megállója a várossá nőtt oktatási intézmény látogatói, keresztben, hosszában e nyomorult Hédervári utacskán, közbe spékelve egy újabb óvoda, ahová az adott időben mindenképpen be kell szuszakolni a kicsinyeket, ha a többit a nyavalya töri is ki ezen hajmeresztő művelet közepette.  Sebaj, mert jön a következő rondó a Kálóczi tér sarkán kebap bárral, az oktatási intézmény autós bejáratával.

Most már fellélegezhet a jámbor reggeli utas, csak keresztezést kell a híd tövében túlélnie, ahol a biciklis már lendületből jön a zebrán keresztül a lassítás (esetleg a tábla hatására megállás) legkisebb jele nélkül. Alig érünk át viszont a szivárványos színekben villózó hidacska púpján, máris következik az előbb említett keresztezés tükörképe és hasonló mentalitású szereplőinek rögtönzött előadása. És még alig értünk az egykori Szigetbe, mai nevén átjáró házba.

(arrabona-varosvedo)

 

Címlapfotó:http://arrabona-varosvedo.hu/

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr8313104172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása