A győri advent különleges fényei
2017. december 14. írta: Cseri Pali

A győri advent különleges fényei

nagy_gomb.jpg

Győr az adventi időszakban, ha felveszi a meseruháját az nagyon gyönyörű. A várakozás időszakában próbálja lelassítani az üzletről-üzlete lógó nyelvvel rohangáló városlakót, hogy álljon már meg legalább pár percig, nézzen már szét egy kicsit, és teremtse meg magában a szakrális csendet, mert az mindenkiben ott van, főleg az ünnepek előtt, csak figyelni kell rá.

advent_jaszol.jpg

Ebben a mesés forgatagban is meg kell tanulnunk figyelni a lelkünkre, összehangolni tetteinket a belső erőnkkel, s ez az időszak különösen alkalmas rá.

advet_polgh.jpg

A különleges fények mind üzennek nekünk valamit, így a város is beszél hozzánk a maga módján, régi meséket hallhatunk, ha tudunk erősen koncentrálni rá. Egyfajta filozofikus történelmi, vallási leckét, vagy útmutatást kaphat ilyenkor a győri polgár, miközben egy jó forralt bort kortyolgat, és sült gesztenyét eszik hozzá, ha éppen az adventi vásárt járja.

advetn_ep.jpg

Az ünnepre való készülődés kiszakít minket a hétköznapok erős szürkéjéből, sőt átszínezi mindennapjainkat. Ilyenkor talán a mogorvák sem húzzák össze annyira a szemöldöküket, és a szomorúak is megkönnyebbülnek kicsit.

szarvas.jpg

És talán a világító szarvast sem zavarja annyira, hogy a képen épp átdereng rajta a felirat érdekes tónust kölcsönöve a kompozíciónak. Talán ilyenkor tanulunk örülni, és hozzáteszünk egy mosolynyit a képzeletbeli tananyaghoz, amit már elsajátítottunk.

 

 Fotók: Rácz János

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr5513499839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása