Átadták az M1-es autópálya és a 83-as út csomópontját Győrben
2017. december 22. írta: Cseri Pali

Átadták az M1-es autópálya és a 83-as út csomópontját Győrben

autop.jpg

Ismét használhatják az autósok az M1-es autópálya és a 83-as út csomópontját - tájékoztatta a beruházó Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. (NIF Zrt.) pénteken az MTI-t.

A beruházás célja az volt, hogy az érintett szakaszon gyorsabb legyen az áthaladás, biztonságosabb az autópályára való fel- és lehajtás, valamint a bevezető szakasz közlekedése is.

A fejlesztés során egy kilométer hosszan a meglévő kétszer egy sávos útból kétszer két sávos út készült fizikai elválasztással. Az autópálya és a 83-as út keresztezésénél és a Mérföldkő utcánál található csomópontokat úgynevezett turbó körforgalomú csomóponttá építették át.

Az autópálya Mosonmagyaróvár felőli lehajtójánál közvetlen ág épült ki Pápa felé, s a sztráda hídja alatt a 83-as utat a kapacitás növelés érdekében kétszer két sávra szélesítették ki.

A harmadik körforgalom építése jövő márciusban kezdődik, ahogy a közvilágítás építésének befejezése is akkorra várható a teljes szakaszon. Akkor további forgalom korlátozásokra, terelésre, de akár az autópálya csomópont ismételt, rövid idejű lezárására is lehet még számítani.

(MTI)

 

A kép illusztráció

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr7413518813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása