Perverz előkarácsony a városházán KÖZmeghallgatás címen
2017. december 23. írta: Cseri Pali

Perverz előkarácsony a városházán KÖZmeghallgatás címen

advet_polgh.jpg

Tegnap lezajlott az ÉVI 1 DB közmeghallgatás a városházán! Nos, a győri polgárok közül viszonylag kevesen éltek a nagyszerű lehetőséggel, hogy közvetlenül a polgármesternek tegyék fel fontos kérdéseiket. Persze ahhoz valóban kell némi elszántság, hogy december 22-én, éppen karácsony előtt, 14 órakor, amikor tuti mindenki a munkahelyén van, tehát egy valóban lehetetlen időpontban rászánja magát egy ilyen akcióra az ember.

A hivatal sem igyekezett közzétenni az eseményt! Először a hétvégi Győr+-ban jelent meg az időpont. A 22. oldalon, az örmény kisebbségi önkormányzat közmeghallgatásáról szóló hírbe ágyazva Nyilván ez egy nagyon fontos hír a győri örményeknek. De más nemzetiségű olvasók a cikk címénél többet aligha olvastak el Majd 3 nappal az esemény előtt a gyor.hu oldalon, a város hivatalos oldalán is feltűnt a hirdetmény.

A polgármesteren, a város képviselőinek többségén és néhány városházi alkalmazotton kívül nem is volt jelen 8-10 embernél több. Így a KÖZ meghallgatása valójában néhány morgolódó nyugdíjas és városunk nagyszerű polgármestere közötti vitába, de leginkább a süketek párbeszédére hajazó szószátyárkodásba torkollott. Nem kívánom felsorolni valamennyi felszólaló mondókáját. Többségük egy-egy kisebb közösség számára fontos kérdést igyekezett eljuttatni a polgármester füléig-agyáig. Nem sok sikerrel! Rendre a „majd megvizsgáljuk, nem jutott rá pénz – nem is terveztük” rutin válaszok hangzottak el, ami magyarra fordítva kb. annyit jelent, hogy „Mit ugrálsz kiskukac? Nem lakik ott senki fontos ember, nem is lesz ott semmi fejlesztés, amíg én vagyok a főnök!”

Persze voltak dicsérő szavak is! A Jancsifaluért Egyesület vezetője mézes szavakkal köszönte meg a város támogatását a múzeum létrejöttéhez (Vajon hol lehet? Járt ott már valaki?  Mindenesetre mi tervbe vettük, megkeressük.) Majd elhangzott a kedves hozzászóló szájából a legnagyszerűbb kérés: Adyváros mintájára kéri, hogy Jancsifaluba is kerüljön egy kivilágított, több színben villogó, 2 méter magas JANCSIFALU felirat!  Azt hiszem, itt fordult át az addigi unalmas műsor igazi perverzióba!

Nem volt hiány, kaptunk két igazi „Borkais” mondást is az örökkévalóság számára:

„A parkolás nem állampolgári jog” ismét elhangzott. Nagyon tetszhet ez a mi Zsoltinknak, mert egy évvel ezelőtt az akkori meghallgatáson is elsütötte már!

Tehát kedves olvasók, jobb, ha tudják, önöknek nem állampolgári joguk közterületen tárolni az autójukat! Igaz, hogy a KÖZ területéről van szó, de önök csak haladhatnak az autókkal az utakon (Ismerős a szlogen? Önöknek építjük!”), de megállni, főleg parkolni már nincs joguk! Na, ezt kapták karácsonyra Borkaitól! Reméljük elégedettek?

Másrészt polgink úgy a műsor felénél feltalálta azt a kitételt, hogy az évente egyszer a KÖZ meghallgatására szolgáló eseményen kizárólag a város költségvetéséhez kapcsolódó ügyekkel hozakodhatnak elő a városlakók. Az például nem tartozik ide, hogy Gyárvárosban 16 %-kal magasabb a rákos megbetegedések száma az országos átlagnál. És az sem, hogy a Győrszentivánon végzett 2 hetes mobil légszennyezés mérés során 4 napon a formaldehid szennyezés magasabb volt a megengedettnél, egy esetben több mint duplája.

Szerinte az sem ide tartozik, hogy az ipari park tovább bővül-e vagy sem. Mert ez sem a város költségvetéséhez kapcsolódó kérdés.

Tehát ezekről a csöppet fontos kérdésekről ezen az évente egy alkalommal előforduló meghallgatáson sem kérdezhetnek a polgárok. És ez most egyáltalán nem vicces. Nem hisszük, hogy létezik ilyen szabály! Sokkal inkább azt sejtjük, Borkai akarta ezzel lerázni a kényes kérdéseket magáról, hülyének gondolva a jelenlévőket. De ha mégis van ilyen, akkor ez a kormány és az önkormányzati törvény szégyene!

De a legvaskosabb eset még most jött:

Vaderna Margit, közismert győrszentiváni környezetvédő kérte a polgármestert arra, hogy a városrész határát súroló ipari park már ne terjeszkedjen tovább és a megmaradt területeket védő erdők telepítésére sajátítsa ki az önkormányzat. Vaderna Margit szerint a város sokmilliárdos bevételéből nagyon is indokolt lenne erre fordítani valamennyit, hiszen lassan Győrszentiván lesz az új „Gyárváros” A települést körbevevő ipar és a megkerülő út zaja és légszennyezése élhetetlenné teszi a városrészt.

Borkai durván elutasító válaszára Vaderna Margit közölte, hogy a 2013-ban önkéntes környezetvédelmi munkájáért kapott „Vámbéry Ármin díjat” visszaadja, mert nem tudja elvégezni a munkáját, küldetését, éppen a városvezetés ellenállása, Borkai arroganciája miatt!

Az addig flottul zajló előadás megakadt! A vidáman csivitelő képviselők zaja is elült! A megfagyott levegőben csak Borkai Zsolt szavai csörömpöltek.

Színjátéknak minősítette Vaderna Margit kétségtelenül hatásos beszédét és elutasította a díj visszavételét! Kijelentette: Hiába az erőlködés, az ipari park terjeszkedik tovább és erdő is ott fog létesülni, ahol a város szakértői azt jónak látják.

 

Címlapfotó: Rácz János

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr113519881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása