Hogy biztonságos legyen a szilveszter: óvatosan a petárdákkal, tűzijátékokkal
2017. december 30. írta: Cseri Pali

Hogy biztonságos legyen a szilveszter: óvatosan a petárdákkal, tűzijátékokkal

tuzij_police.jpg

A pirotechnikai termékek felhasználási és tárolási szabályaira figyelmeztet a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az állampolgárok pirotechnikai terméket csak hatósági engedéllyel rendelkező, legális árusító helyen vásárolhatnak. A legális forgalmazási helyeken szakképzett pirotechnikus dolgozik, aki felvilágosítást is adhat a termék használatáról. Győr-Moson-Sopron megyében 35 helyszínen - általában a nagy forgalmú bevásárló központok közelében - engedélyezett a rendőr-főkapitányság év végi tárolást és forgalmazást az ideiglenesen elhelyezett konténerekben.

A rendőrség a társszervekkel közös ellenőrzések során kiemelt figyelmet fordít az engedély nélkül forgalmazók kiszűrésére.

Néhány fontos információ a biztonságos évbúcsúztatáshoz:

Aki a pirotechnikai termékek előállítására, forgalmára, tárolására, szállítására, felhasználására, megsemmisítésére, birtoklására vonatkozó előírásokat megszegi, szabálysértést követ el és százötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható. Az eljárás a rendőrség hatáskörébe tartozik. A szabálysértés miatt a rendőrség mellett közterület-felügyelő és a hivatásos katasztrófavédelmi szerv erre felhatalmazott ügyintézője is szabhat ki helyszíni bírságot.

A tűzijátékok alkalmazása nem sértheti, illetve nem veszélyeztetheti az emberek és állatok életét, testi épségét, egészségét; az emberek vagyonát, a természeti és az épített környezetet, továbbá nem sértheti a tűzvédelmi szabályokat. A magánszemélyek által szabadon felhasználható és tárolható pirotechnikai termékek más tűzveszélyes anyagokkal együtt nem tárolhatók, lakásban a pirotechnikai termékeket a birtoklásra nem jogosult személyektől elzártan kell tartani.

 

Címlapfotó: police.hu

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr2013533859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása