PÉNTEKTŐL GYŐRBEN, elindult a szeretetcsomag-kampány rosszul parkoló autósok figyelmeztetésére
2018. január 21. írta: BoldiG

PÉNTEKTŐL GYŐRBEN, elindult a szeretetcsomag-kampány rosszul parkoló autósok figyelmeztetésére

parkolohaz-infogyor-hu.JPG

A győri parkolóházakban, magas és mélygarázsokban tapasztalható figyelmetlen magatartás az autósok részéről, amikor úgy foglalnak el egy-egy beállót, hogy jelentősen megnehezítik, rosszabb esetben lehetetlenné teszik a velük szomszédos terület használatát. A GYŐR-SZOL Zrt., mint a parkolóházak üzemeltetője január 19-től, péntektől akciót indított az így megálló autósok figyelmeztetésére.

A szolgáltató munkatársai a következő időszakban rendszeresen járni fogják a parkolóházakat, s azokra az autókra, melyek nem rendeltetésszerűen használják a számukra biztosított beállót, akadályozzák a többi közlekedő mozgását, parkolását, figyelmeztető nyomtatványt helyeznek ki, és az esetről fényképet készítenek. Az ablaktörlő alá becsúsztatott lapon néhány udvarias mondat lesz olvasható, mely felhívja a figyelmet arra, hogy az autós nem megfelelően parkolt járművével, és kérik, legközelebb figyelmesebben manőverezzen a kijelölt helyre.  

Nyugat-Európában használják ezt a módszert és bevált többek között németországi és ausztriai parkolóházakban, mélygarázsokban, így itt is megpróbálkoznak ezzel a korrektségre ösztönző, de amúgy nagyon tisztességes és valóban udvarias tartalmú felszólítással. Nyilván, aki mozgássérült igazolvánnyal közlekedő autós, rájuk nem vonatkozik ez, hiszen adott esetben nekik a ki-beszállás nehézségekbe ütközhet.

Szabálytalan parkolóhely használatnak minősül, amikor a jármű úgy áll be, hogy akadályozza vagy lehetetlenné teszi a szomszédos parkolóhely vagy parkolóhelyek használatát, legyen az a jármű mellett, előtt vagy mögött.

A szabálytalan parkolóhely-használat esetei: ha a parkolóhelyeket a jármű keresztben foglalja el; ha az oldalsó parkolóhelyre teljes kerékszélességgel vagy azt meghaladóan átlógóan átlóg (az elválasztó vonal a két keréknyom közé esik); ha a szemközti vagy mögötti parkolóhelyet elválasztó vonalra ráhajtva vagy azon áthaladva leállították le. (az elválasztó vonal az első és hátsó tengely vonalára vagy azok közé esik); mozgáskorlátozott parkolóhelyek közötti területre parkol.

Kivételt képeznek a következő gépjárművek abban az esetben, ha nem keresztben kerültek leállításra: a mozgáskorlátozott igazolvánnyal parkolók; mozgáskorlátozott helyet mozgáskorlátozott igazolvánnyal igénybe vevők; kifejezetten nagyméretű járművek, melyek tükör nélkül mért szélessége meghaladja az 1,9 métert; egyterű családi autók; kifejezetten hosszú kivitelű gépjárművek, melyek hossza meghaladja az 5 métert.

A szabályok ilyen jellegű megsértésének tiltására egyébként a garázsok házirendje is utal, mely szerint az, aki a szabálytalan megállás miatt egy parkolóhely helyett többet is elfoglal, kötbért köteles fizetni. Az intézkedés célja nem a büntetés kiszabása, csupán figyelemfelhívás: ügyeljünk arra, hogy magatartásunkkal ne akadályozzuk mások parkolását!

(via Győrszol)

címlap: infogyor.hu

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr2413593003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása