PARKOLÁSI VÁLTOZÁSOK FEBRUÁR 1-től! Mindenhol lesz napi jegy, a legolcsóbb helyen, a Dunakapu garázsban, a duplájára emelkedik a parkolási díj.
2018. január 30. írta: BoldiG

PARKOLÁSI VÁLTOZÁSOK FEBRUÁR 1-től! Mindenhol lesz napi jegy, a legolcsóbb helyen, a Dunakapu garázsban, a duplájára emelkedik a parkolási díj.

parkolohaz-jokai-gyor-googlemaps.jpg

A tarifák számítását egységesítik, így valamennyi fedett garázsban óránkénti díjat fizetnek az autósok a Győr-Szol által üzemeltetett parkolókban.

A Jókai parkolóházban változatlanul óránként 200 forintot, a Révai parkolóházban óránként 100 forintot kell fizetni a parkolásért. A Dunakapu díját az eddigi óránkénti 50 forintról 100 forintra emelik. Ezzel a változással továbbra is a Dunakapu mélygarázsban lesz a legolcsóbb a parkolás Győr belvárosának szívében.

További újdonság, hogy az előbbiekben felsorolt garázsok mindegyikében lesz lehetőség napi jegy vásárlására. A napidíj a Dunakapu és a Jókai parkolókban 500 forint lesz, tehát aki ilyen jegyet vásárol, annak a fizetendő díj nem emelkedik, míg a bent tartózkodási idő el nem éri a 24 órát. Ezt követően minden megkezdett 24 órás egység után további 500 forint fizetendő.

A Révai parkolóház egész nap 400 forintért lesz használható. A fizetendő díj nem emelkedik tovább a negyedik óra után, míg a bent tartózkodási idő el nem éri a 24 órát, majd ezt követően minden megkezdett 24 órás egység után további 400 forint fizetendő.

A Dunakapu mélygarázsban az automaták bankjegy-elfogadása is módosul február 1-ről. Az itt található fizetőautomata 10, 20, 50, 100, és 200,- forintos érméket és 500, valamint 1000 forint címletű bankjegyeket fogad el, míg 1000 forint feletti díj esetén 2000 forintos, 2000 forint feletti díj esetén pedig 5000 forintos címletű bankjegyekkel is fizethetnek az autósok.

Bővült az úgynevezett peremterületi bérlettel igénybe vehető parkolóhelyek száma. Az elmúlt évben a GYŐR-SZOL Zrt. bevezette a peremterületi bérletet, melyet bárki, lakóhelytől függetlenül alacsony, havi 3800 forintos áron megvásárolhat. Ezzel a bérlettel eddig Sziget és Nádorváros egyes részein parkolhattak az autósok. Ezt kiegészítve már a belvároshoz közeli részen is megállhatnak: a Móricz Zsigmond rakpart Széchenyi híd alatti része, továbbá a rakpartról a Mosoni-Duna irányába nyíló híd alatti öböl tartozik új területként ehhez a bérlettípushoz. Így az eddigiekhez képest 43 beállóhellyel többet vehetnek igénybe a peremterületi bérlettel rendelkező közlekedők.

(gyorszol)

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr2213616186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása