Miért ne lehetne leszbikus, homoszexuális óvónő vagy tanár Győrben?
2018. február 27. írta: Cseri Pali

Miért ne lehetne leszbikus, homoszexuális óvónő vagy tanár Győrben?

ovoneni4.png

Megdöbbentő telefont kaptunk a minap. Konkrétan azt kérdezte meg tőlünk telefonon valaki, akarjuk-e, hogy a gyerekünket leszbikus óvónő gondozza az óvodában. Bevalljuk, majd leestünk a székről, amikor meghallottuk ezt a problémafelvetést, azt hittük, ezen már túl van a társadalmunk, de úgy látszik, nem. A telefonáló azt nehezteli, hogy az egyik közeli város  óvodájában leszbikus az óvónő, aki a gyerekével foglalkozik.

Első körben az jutott eszembe, hogy na és, akkor mi van? Aztán elkezdtem azon gondolkodni, hogy honnan veszi ezt az illető: látja a pedagóguson, esetleg ezt hallotta pletykálni, netalán a Facebookon olvasta? Azért álljunk már meg egy szóra, itt vékony jégre léptünk.

Persze a magyar ember fél és frusztrált, ennélfogva rengeteg előítéletet gyűjt be, amivel megkeseríti a saját életét, és másokét is persze.

És akkor ennél a pontnál azon kell elgondolkodnunk, mennyire határozza meg az emberi minőséget a nemi identitás Ha valaki leszbikus vagy homoszexuális nem lehet jó ember, szakember? Nem szerethet annyira, mint egy heteroszexuális? Ugye, ezt nem gondolhatjuk komolyan. Akkor, ha ezen a vonalon továbbmegyünk: nem lehet jó sportoló sem?Vagy egy homoszexuális ember nem lehet jó villanyszerelő, esztergályos, pék, satöbbi? Akkor mi lehet neki? Tartsunk fent egy fakkot, egy képzeletbeli fiókot, hogy milyen foglalkozása lehet egy tőlünk eltérő nemi identitással rendelkező embernek? Esetleg rendes polgár, rendes magyar sem lehet? És még lehetne fokozni ezt a végtelenségig: mi van a kék szeműekkel, a vörös hajúakkal, a sántákkal…? Látjuk, mennyire abszurd. Vagy egy másik aspektus: akkor ne legyen női nőgyógyász, férfi ne legyen urológus?

Ahogy látom, rendesen össze vannak kavarodva a dolgok, sokan nincsenek tisztában bizonyos fogalmak jelentésével. Például, hogy a nemi identitásnak semmi köze  nincs a pedofíliához, ahogy azt a telefonáló talán összekeverte. Attól, hogy valaki leszbikus, vagy homoszexuális, nincsen rá nagyobb esély, hogy bántani vagy zaklatni fog bárkit is. Pedig sokan így gondolják, csak azt tudnám, honnan vesznek ilyeneket.

Személy szerint azt gondolom, hogy embert a cselekedetei alapján kell megítélni, nem a nemi identitás miatt. Például, hogyan viszonyul a másik emberhez, a környezetéhez, a társadalmi problémákhoz.

Ne féljünk ennyire.

 

A fotó illusztráció

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr7313702760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása