ISMÉT EGY AUDI-INNOVÁCIÓ: Új motor gyártása indul Győrben
2018. május 16. írta: Cseri Pali

ISMÉT EGY AUDI-INNOVÁCIÓ: Új motor gyártása indul Győrben

motor_audi_autoblog.jpg

Ma indult az első háromhengeres motor sorozatgyártása az Audi Hungariánál. A 85 és 115 lóerős erőforrásokat a Volkswagen konszern különböző modelljeibe építik be, többek között az Audi A3, Volkswagen Golf, Seat Leon és Seat Ateca modellekbe.

Innovatív megoldások biztosítják a háromhengeres motor hatékony és környezetkímélő működését, mint például a nagyobb teljesítményű turbófeltöltő és a motorközeli részecskeszűrő, amely 90%-kal csökkenti a közvetlen befecskendezésű Otto-motorok részecske-kibocsátását. Emellett a háromhengeres motor össztömege mindössze 92 kg.

A háromhengeres motor gyártásához az Audi Hungaria átépítette a mechanikus megmunkálás területét és a gyártósort is. Ennek köszönhetően a munkatársak egyszerre négy különböző motorvariánst tudnak gyártani az Audi konszern legrugalmasabb motor-gyártósorán: a most induló háromhengeres motor mellett aktuálisan az 1,2 literes, 1,4 literes és az 1,5 literes négyhengeres Otto-motorok gördülnek le erről a gyártósorról.

„6 000 munkatársunkkal évente mintegy kétmillió motort gyártunk. Ezzel a teljesítménnyel mi vagyunk a világ egyik legnagyobb motorgyártója“ – mondta Herbert Steiner, az Audi Hungaria Zrt. motorgyártásért felelős igazgatósági tagja. „Jelenleg három-, négy, öt-, hat-, nyolc- és tízhengeres motorokat gyártunk a Volkswagen konszern 32 telephelye számára.“

2018-ban tovább bővül az Audi Hungaria termékpalettája, hamarosan elektromotorok gyártása kezdődik meg a vállalatnál. A sorozatgyártás előkészületei már teljes gőzzel folynak.

(autoblog)

 

Fotó: autoblog.hu

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr1513964458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása