ISMERIK EZT A 6 (!) ÉVES SRÁCOT VÁMOSSZABADIBÓL? Olyat csinál, amit a megyében senki más, MOTOCROSSOZIK!
2018. július 14. írta: BoldiG

ISMERIK EZT A 6 (!) ÉVES SRÁCOT VÁMOSSZABADIBÓL? Olyat csinál, amit a megyében senki más, MOTOCROSSOZIK!

motocross-schmiedt-ruhaban.jpeg

Hat éves crossmotoros tehetség Vámosszabadin.

A Schmiedt család meghívását elfogadva, találkoztunk velük vámosszabadin. Az előzetes telefon beszélgetés felkeltette érdeklődésünket, de kételyeket is támasztott bennem.

A szülőkkel eltöltött egy órás beszélgetés nagyon érdekes történetet tárt fel.

A család első gyermeke Levente, későn kezdett el beszélni, ami sok első gyermekes szülőhöz hasonlóan Schmiedtéket is kezdte aggasztani egy idő után. Ez főleg őket, szülőket zavarta, ezért  2 es fél éves korától próbáltak szakemberhez fordulni. Kezdetben, sajnos falakba ütköztek, a “szokásos” kanosszát járták ők is és 3 éves volt a kisfiú, amikor végre megtalálták a megfelelő szakembert. Ez a probléma sajnos nagyon gyakori, rengeteg főleg fiú gyermeket érint,  csak sok szülő nem foglalkozik vele, vagy az első akadálynál feladja, pedig valóban kihathat a későbbi fejlődésre is, mint például az előforduló tanulási nehézségek. Ők nem igy tettünk, másfél évig jártak fejlesztő tornára, ami látványos és gyors eredményt hozott.

motocross-schmiedt01.jpeg

Az apa, műhelyében motorokat bütykölt, inkább csak szórakozásból. Az tűnt fel neki, hogy fia milyen nagy érdeklődéssel figyeli munkáját és a gépeket. Hirtelen elhatározásból vásárolt egy nagyon kicsi motort a fiacskájának!

s a csoda megtörtént!

motocross-schmiedt-apaval.jpg

A kis ember pillanatok alatt megtanulta kezelni a számára cseppet sem veszélytelen gépet. Annyira gyorsan, hogy néhány hét múlva már egy komolyabb motorra került a sor. Az elsőt hetek alatt kinőtte.

motocross-schmiedt-ugratas.jpeg

Mostanra, azaz kevesebb, mint 2 év alatt, Levente az összesen 6 (!) magyarországi, 8 év alatti versenyző egyike. Rendszeresen indul versenyeken és nagyon-nagyon sokat edz! És ezek az edzések nem csupán a motoron történnek. Foci, futás, torna. Levente fizikálisan rendkívül szívós, kitartó, sőt szellemileg is hatalmasat fejlődött. Sőt!

motocross-schmiedt-versenyrajt.jpg

A több órás edzések komoly koncentrációt, fegyelmet igényelnek, amire társainak többsége aligha lenne képes.

Eddig ez egy sikertörténet! Egy család úgy kezdett hozzá, hogy megszabadul a kellemetlen rémtől, a szakemberek is nehezen tudtak segíteni, de egy kis szerencse és a család kitartása, bátorsága és egy méltatlanul elfeledett sportág rendkívüli eredményt hozott.

Őszinte gratuláció a szülőknek és a fiatal tehetségnek is!

De hogyan tovább?

A családnak az egyre komolyabb motorok, felszerelések beszerzése, az edzések és versenyek nagy terhet jelentenek. Kiderült, hogy egész Győr-Moson-Sopron megyében nincs egyetlen motocross sportegyesület sem. Ez a sportág teljes mértékben eltűnt a megyéből!

Levente is egy szomszéd megyében, egy Ácson működő egyesületnél van regisztrálva. Pedig érdemes lenne az erre fogékony, tehetséges fiatalok részére Győrben is egy egyesületet szervezni. Mint a példa is mutatja, ez a sport nem csupán a száguldásról, veszélyről és szórakozásról szól. Igenis komoly fejlesztő lehetőség a fiatalok számára! Fizikálisan erős, kitartó emberek lesznek. És a nagyfokú koncentrálás, fegyelem, a gyors döntések és az előrelátás szükségessége rendkívüli szellemi fejlődést eredményeznek.

Schmiedték most társakat keresnek Győrben vagy akár a megyében! Szeretnék feltámasztani ezt a remek sportot és ehhez megteremteni a kereteket is. Hiszen ez egy drága sport. Bizony a város, szponzorok támogatására is szükség lenne!  

Várják a fiatal és felnőtt versenyzők, vagy akár csak a hobbiból motorozók jelentkezését.

Sajnos Győrújbarát, Nyúl környékén gyakran lehet találkozni az erdőben, a kirándulókat, a vadállományt riogató amatőr motorosokkal. Ezek a fiatalok kellő tudás és fegyelem nélkül komoly veszélyt jelentenek önmagukra és a kirándulókra is. Ennek a sportnak a kijelölt versenypályákon van a helye. És az sem baj, ha szakértő edzők tanítják a fiatalokat.

Nagyon sok sikert kívánunk a Schmiedt családnak, a fiatal tehetségnek!  Szívesen tudósítunk eredményeiről! És támogatjuk azt, hogy ez az izgalmas sportág újra gyökeret eresszen a városban és reméljük, hogy ehhez a város is hozzájárul majd némi támogatással.

 

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr8314112985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása