GŐZERŐVEL INDULT! Elkezdődött a valóságban az 1-es főút átépítése
2018. augusztus 02. írta: BoldiG

GŐZERŐVEL INDULT! Elkezdődött a valóságban az 1-es főút átépítése

1esfout-indul-likocs-nif-hu.jpg

Az 1 sz. főút ezen szakaszára már régóta ráfért volna, hogy a 2×1 sávos szakaszát az Ipar utcai csomópont és a likócsi körforgalom között fejlesszék. A szakaszon jellemzően, az Audi-s műszakváltások idején jelentős torlódások alakulnak ki.

A beruházás a meglévő 1. sz. főút likócsi körforgalom és az Ipar utcai csomópont közötti szakasz fejlesztését jelenti. A meglévő 2×1 sávról a 122-es km szelvény környékén mintegy 250 m hosszon 2+1 sávos, ezt követően kb. 750 m hosszon 2×2 sávos útfejlesztés valósul meg.

Kiépítésre kerül egy körforgalom a Dohány utcánál, melybe becsatlakozik egy direkt ág Győr felől az 1. sz. főútról egy új, az Iparcsatorna feletti felüljárón keresztül. Az 1. sz. főúton a meglévő felüljáró elbontásra kerül, és helyére 2×2 sávos új műtárgy épül a Tóth László utcánál. A Dohány utca 557 m hosszban megújul és ebből az irányból a Reptéri úton keresztül új felhajtó ág vezet majd az 1. sz. főútra a város felé. Az 1. sz. főúton kb. 200 m hosszon gyorsítósáv meghosszabbítása történik a jobb oldalon a Likócsi körforgalom után.

El is kezdték 1 sz. főút töltés szélesítését. A Tóth László utcai felüljáró félpályás elbontása megtörtént, és befejeződtek a próbacölöpözési munkálatok. Tervek szerint 2018. év végére befejezik a Dohány utcai munkáltokat, 2019 májusra elkészül a direkt ág a Dohány utca irányába az új Iparcsatorna feletti műtárgyon keresztül. 2019. nyarán az 1 sz. főút kerül felújításra.

A kivitelezést a jó öreg Strabag Általános Építő Kft végzi, nettó 2,1 milliárd forint értékben.

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljgyorben@gmail.com

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr6914158367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása