Hatalmas eredményt értek el a győri járműépítő hallgatók
2018. augusztus 17. írta: Cseri Pali

Hatalmas eredményt értek el a győri járműépítő hallgatók

epitok.jpg

Visszatért Győrbe az a csapat, amelyik egyedüli magyar résztvevőként indult a hallgatók Forma 1-es németországi versenyén, a Formula Student Germanyn.

A szezon igen kemény volt a győri Arrabona Racing Team tagjainak, a csapatot ért nehézségekről bővebben a korábbi cikkünkben olvashat. A szezon utolsó versenyét azonban nagy mosollyal zárták a győri járműépítő hallgatók. Az általuk tervezett és összeépített, szponzoraik segítségével legyártott jármű a németországi versenyen összesített 18. helyet ért el az 58 belsőégésű csapat közül, 88 ponttal javítva ezzel a tavalyi teljesítményükön. Összesen 130 csapat indult a Hockenheimben rendezett futamon belsőégésű, elektromos és önvezető autó kategóriákban.

– Büszkék vagyunk arra a teljesítményre, hogy az elmúlt három évben egyedüli magyar belsőégésű csapatként kvalifikációt nyertünk ezen versenyre a regisztrációk során – közölte a csapatkapitány, Gudra Gábriel. – Az engineering design számban 13. helyezést értünk el az 58 belsőégésű csapat közül, ami az első 20%-ba tehető. Az úgynevezett cost versenyszámban a 100 pontból 93 pontot szereztünk, és a 8. helyen végeztünk belőle. Business prezentációnk 38. helyen végzett. A gyorsulás szám 75 méter hosszú egyenesét 4,7 másodperc alatt teljesítettük, a 38. helyet értük el vele. A Skid Pad versenyszámban a nyolcas alakú pályát 5,230 másodperc átlagidővel hajtottuk végre, ezzel a 23. helyet érve el. Az Autocross versenyszámot, ahol a megközelítőleg 1 kilométer hosszú pályát kellett teljesítenünk, 76,525 másodperc alatt vittük véghez, ami 5 másodperces javulás az előző évi köridőnkhöz képest. 27. helyen végeztünk. Csapatunk a 19. helyet érte Endurance-on, üzemanyag hatékonyság számban pedig 11. helyen végeztünk. Pilótáink folyamatosan javuló köridőket produkálva 146 pontot gyűjtöttek össze a versenyszámban.

Hozzátette, az előző kettő verseny endurance versenyszáma során történt meghibásodások nehéz pillanatok voltak az egész csapat számára, de az eredménybe fektetett hitüket nem tudta megtörni semmi sem. A problémákat követően nem haboztak, kerestek és találtak is megoldást.

– Az az öröm, amelyet az endurance-ot követő sikeresen teljesített átvizsgálás után átélhettünk egy csapatként, és az a pillanat, amikor 30 hallgató egy évnyi munkája és rengeteg energiája beérett egy megbízható autó és konstrukció eredményeként, számunkra leírhatatlan és felbecsülhetetlen. Ezúton is szeretném megköszönni az Arrabona Racing Team nevében azt a rengeteg támogatást, amit a szponzorainktól kaptunk az elmúlt időszakban, a támogatásuk nélkül ez nem jöhetett volna létre.

(autopro)

 

Fotó: autopro.hu

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljgyorben@gmail.com

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr5514187033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása