A győri rendvédelmis éveken át verte részegen a feleségét és a gyermekét
2018. szeptember 13. írta: Cseri Pali

A győri rendvédelmis éveken át verte részegen a feleségét és a gyermekét

 bantalmazas_1.jpg

Öt, a hozzátartozója sérelmére elkövetett bűncselekmény elkövetésével vádol a Győri Járási és Nyomozó Ügyészség egy volt rendvédelmi dolgozót.

A hatvannégy éves férfi a vádirati tényállás szerint győri munkahelyéről 2005-ben ment nyugdíjba, és ettől az időponttól kezdve napi rendszerességgel alkoholizált, nyugdíját többnyire italozásra, játékgépezésre költötte.

A vádlott a feleségét ekkortól kezdve napi rendszerességgel bántalmazta – nem ritkán az 1996-ban született fiuk jelenlétében. A nő a férje engedélye nélkül nem telefonálhatott, nem mehetett sehová. Őt a férje rendszeresen becsmérlő szavakkal illette, ha felemelte a szavát a megaláztatások miatt, akkor a férje megtépte a haját, kicsavarta a kezeit, cipőkanállal és ököllel testszerte ütlegelte, rugdosta és megöléssel fenyegette. A nő rettegett a férjétől, hiszen egy korábban megtett feljelentése után is úgy megverte, hogy hetekig fájdalmai voltak. Amíg a férje ittas állapotban dühöngött, addig gyakran haza sem ment, ehelyett az utcán sétált, és rendelőkben aludt. Akkor mert hazamenni, mikor a fiuk jelezte, hogy a férfi elaludt.

A vádlott még a – 2016-ban kimondott – válásuk után is többször megfenyegette a volt feleségét azzal, hogy „nem sokáig fogja élvezni az életet”.

A férfi a fiát is többször bántalmazta, lelkileg és testileg is. A gyermeket megalázó szavakkal illette, és arra biztatta, hogy ne tanuljon, úgysem képes rá. Történt olyan is, hogy a fiút bottal addig ütötte, amíg a gyermek zsebében lévő telefon is összetört, egy másik alkalommal ököllel úgy arcon ütötte, hogy az ütéstől megsérült a szeme. Másnap pedig a kórházi ellátásra várakozó fiát azzal hívta fel, hogy ha el meri árulni az igazságot a kórházban, akkor a bántalmazást ráfogja majd a feleségére.

A vádlottat az ügyészség kiskorú veszélyeztetésével, minősített kapcsolati erőszakkal, minősített testi sértéssel, kényszerítéssel és minősített zaklatással vádolja. A férfival szemben – a halmazati szabályokra tekintettel – hét és fél év szabadságvesztés is kiszabható.

(ügyészség)

 

 A fotó illusztráció

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljgyorben@gmail.com

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr4514237833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása