Teljesen felújították a Kör téri rendelőt Győrszentivánon
2018. szeptember 25. írta: Cseri Pali

Teljesen felújították a Kör téri rendelőt Győrszentivánon

orv.jpg

A Kör téri rendelő teljes felújításon esett át, amelyben 21-ik századi körülmények között várja a győrszentiváni lakosokat

A beruházás keretében az itt működő felnőtt háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi praxis, valamint a védőnői szolgálat infrastrukturális fejlesztése több mint 400 négyzetméteres területen történhetett meg, így minden egység külön megközelíthetővé vált. Az akadálymentesítés során bővítést is végrehajtottak, a meglévő rendelő kialakítás nem változott, de a vizesblokkok elérhetősége a rendelőkhöz kapcsoltan külön-külön megoldottá vált. A beszerezett eszközök többségében a védőnői ellátáshoz kapcsolódnak.

„Köszönöm az itt dolgozók és a betegeink nevében is a fejlesztést, amelynek köszönhetően sokkal kellemesebb környezetben gyógyulhatnak a szentiváni betegek.” – mondta dr. Petrovicz Éva házi gyermekorvos az ünnepségen. Emlékeztetett arra, hogy ezt az épületet 1959-ben özvegy Szüsz Gézáné adományozta a szentivániaknak egészségház létrehozása céljából. „Gyerekként magam is jól ismertem a felajánlót, és ez a beruházás egy kicsit tisztelgés előtte is, hiszen azt üzeni, hogy megbecsüljük azt, amit a közösségünknek adott.”

A Kör téri intézetben 1 felnőtt háziorvosi és 2 házi gyermekorvosi praxis mellett 1 fogorvosi praxis és 3 területi védőnői szolgálat működik.

Előreláthatólag október 15-től a rendelőt körülölelő félköríves útfelület vonalában megtörténik a csapadékvíz elvezető főcsatorna rekonstrukciója, amelynek keretében a nyílt árkokat zárttá teszik a csapadékvíz jobb elvezetése érdekében. A munkálatok egy, másfél hónapot vesznek igénybe, amely idő alatt igyekeznek az érintett ingatlanok minél kisebb akadályt képző megközelítését biztosítani.

Forrás: gyor.hu

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljgyorben@gmail.com

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr8614262879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása