GYŐRBEN IS TOVÁBB NŐTT A LÉGSZENNYEZETTSÉG! Kifejezetten rossz a levegő minősége
2018. október 14. írta: BoldiG

GYŐRBEN IS TOVÁBB NŐTT A LÉGSZENNYEZETTSÉG! Kifejezetten rossz a levegő minősége

legszennyezettseg.jpg 

Tovább romlott a levegőminőség - közölte az Országos Közegészségügyi Intézet a Facebook-oldalán.

Közegészségügyi szempontból már két településen egészségtelen a levegő: Dunaújvárosban és Szegeden. További tíz településen - Budapesten, Győrben, Pécsen, Százhalombattán, Székesfehérváron, Szolnokon, Szombathelyen, Tökölön, Vácon és Várpalotán - kifogásolható.

A legfőbb légszennyező a szálló por (PM10).

Már csütörtökön, a szálló por (PM10) koncentrációja az ország számos pontján meghaladta az Európai Bizottság által meghatározott napi határértéket. A mérőállomással megfigyelt települések közül közegészségügyi szempontból 13 helyen - Budapesten, Debrecenben, Dunaújvárosban, Győrben, Miskolcon, Pécsen, Szegeden, Székesfehérváron, Szolnokon, Szombathelyen, Tökölön, Várpalotán és Veszprémben - kifogásolható a levegőminőség - írták akkor.

Ezeken a településeken a gyermekeknél, az időseknél, a légzőszervi, valamint a szív- és érrendszeri megbetegedésben szenvedőknél légzőszervi irritáció, köhögés, nehézlégzés jelentkezhet, illetve a jelenlegi tüneteik súlyosbodhatnak.

A következő napok meteorológiai előrejelzését figyelembe véve sajnos nem várható a levegőminőség javulása. Az elkövetkező időszakban várhatóan többen fordulnak majd orvoshoz az asztma és a krónikus légcsőhurut fellángolása, illetve a szív- és érrendszeri megbetegedések miatt - figyelmeztetett az OKI.

(via MTI)

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljgyorben@gmail.com

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr7114300925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása