BRUTÁLISAN BELEHÚZ AZ AUDI GYŐRBEN! Hol fognak építeni 5000 lakást?
2018. október 22. írta: BoldiG

BRUTÁLISAN BELEHÚZ AZ AUDI GYŐRBEN! Hol fognak építeni 5000 lakást?

audimotorgyartas-autopro-hu.jpg

Hivatalosan meg nem erősített információk szerint az Audi mintegy 5000 szolgálati lakás építésére szánta el magát.

Lépésük ésszerű reakció arra, hogy Győrben az utóbbi időszakban a lakásárak és a bérleti díjak már olyan magasak, hogy azokat már az audis munkabérből sem lehet kigazdálkodni.

Ráadásul ezenkívül több nagy autógyár is komoly elszívó hatással is rendelkezik. A Pozsony mellett működő házonbelüli VW gyár munkaerő elszívása is jelentős, de még nagyobb veszély a kecskeméti Mercedes és a most épülő debreceni BMW gyár, ahol a mérnököknek, technikusoknak már nagyon komoly bért ajánlanak és bizony sokan igazoltak át hozzájuk Győrből.

Győr önkormányzata, bármilyen komoly bevételei vannak, az elmúlt években ebben a témában semmilyen lépést nem tett, mintha a lakásínség megoldása náluk süket fülekre talált volna. Helyette úgy tűnik, az Audi fogja elvégezni ezt a feladatot.  

Már keresik az új városrész helyét. Igen, ez egy új városrész lesz, hiszen 5000 lakás minimum 15.000 új lakót is jelent. Ehhez már nem csupán lakások, de egyéb infrastruktúra is szükséges.

És milyen helyszínek jönnek szóba?

Lehetséges helyszín a banai úti hétvégi telkes övezet, a telkek tömeges felvásárlásával (meg is indult a telkek felvásárlása befektetők részéről). Szóba került régebben Győrszentiván déli terjeszkedése is, de oda valószínűleg nem fognak építkezni, mert az ipari légszennyezés ártalmainak nem akarják kitenni az audis dolgozókat és családjaikat. Logisztikailag akár Töltéstava és Pér is alkalmas helyszín lehet, persze a nagy kérdés, hogy ezen falvak mennyire fogadnák tárt karokkal a tömeges építkezést, a betelepülőket.

Információink szerint az Audi a lakásokkal, sőt gépkocsikkal támogatja a velük szerződő családokat. Nem kérdés, hogy ezért cserébe nagyon szigorú feltételeket, szinte nyugdíjig tartó elkötelezettséget kérhetnek.

Mielőtt azt hinnénk, hogy ezt ők találták fel, gondoljunk arra, hogy ez nem új dolog. Elég csak itt a győri, 1915-17 között épült gyárvárosi házakra gondolni. Azokat az akkori ágyúgyár mérnökei, munkásai számára építették. Éppen az a furcsa, hogy a rendszerváltást követően majdnem 30 év kellett ahhoz, hogy a munkaadók újra felfedezzék ezt a fontos, a munkaerő megtartásában kiemelkedően fontos lehetőséget.

Az biztos, hogy a győri családoknak, a pályakezdő fiataloknak jól jön ez az építkezés. Talán csökkennek az ingatlan árak és a bérleti díjak is.

És arról sincs kétségünk, hogy városunk “remek” vezetői a közelgő önkormányzati választásra időzítve bőven ki fogják használni a lehetőséget és naponta fognak átadni, alapkövet letenni. Bizonyosan látjuk majd Borkait és társait ezer fotón, ahogy méregdrága öltönyben imitálják a faültetést, lapátolást.

Ne dőljenek be nekik kedves olvasók! A beruházást az Audi fogja finanszírozni és éppen azt a munkát végzi el, amit az elmúlt 12 évben Borkainak és csapatának kellett volna elvégeznie.

...De azért örülünk így is......

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljgyorben@gmail.com

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr4714316011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása