AUDI BÉRTÁRGYALÁS: A színfalak között már elkezdődött az egyezkedés, a többi egyelőre titok
2018. október 28. írta: Cseri Pali

AUDI BÉRTÁRGYALÁS: A színfalak között már elkezdődött az egyezkedés, a többi egyelőre titok

motor_audi_autoblog.jpg

Egyelőre a színfalak mögött, de elkezdődtek a bértárgyalások az Audi Hungariánál - tudta meg a Kisalföld. A számok még titkosak, de érdemes megnézni,milyen bérekkel számolhat az ember az autóiparban? S milyennel, ha audis?

A hazai átlagbéreknél az Audi kétségkívül egy egész kategóriával jobbat kínál. Egy szakmunkás a győri vállalatnál értesüléseink szerint – a teljesítménytől és a vállalatnál töltött évektől függően – összesen (szintén a teljes éves jövedelmet egy hónapra levetítve) átlag bruttó 400 és 700 ezer forint között keres. Ide sorolható a fent említett kategóriák többsége az utolsó három munkakört leszámítva. Azokhoz – tehát a gyártásvezetőhöz, a karbantartó és folyamatmérnökhöz – ugyanis mérnöki végzettség szükséges, a mérnöki átlagkeresetek pedig az Audinál 700 ezer és 1 millió 100 ezer forint között vannak.

Nyilván van "de", amelyre a szakszervezet hivatkozik, hogy ők a német anyavállalat fizetéseihez szeretnének közelíteni, de ennél a pontnál Lőre Péter, az Audi Hungaria kommunikációért és kormánykapcsolatokért felelős vezetője arra emlékeztet, hogy az elmúlt öt évben a munkatársak fizetései 39 százalékkal nőttek. "Meggyőződésünk ugyanakkor, hogy vállalatunk az aktuális bértárgyalásokat is méltányos, versenyképes béremeléssel fogja lezárni.”

Ezt lenne jó most számokra lefordítani, hisz az Audi több mint 12 ezer munkatársát nyilván az érdekli, hogy hány százalékos emelést jelent a "méltányos" és "versenyképes" kifejezés. Lőre Péter egyelőre konkrét számokat nem mondhatott: "A tárgyalások korai szakaszában nem szerettük volna, hogy ellenőrizetlen információk kerüljenek ki a vállalat kapuin kívül."

Úgy tudjuk, mindez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egyelőre titoktartási nyilatkozat köti a tárgyalódelegáció tagjait. A vállalatvezetés abból indult ki, hogy "a munkavállalói oldal tárgyalódelegációja is erős mandátummal rendelkezik". Ez így van, de a négyfős szakszervezeti küldöttség önmaga nyilván nem dönthet 12 ezer emberről, ezért szorgalmazza ennek a titkosításnak a feloldását. Erre minden bizonnyal sor fog kerülni- írja a Kisalföld.

Bár azért lépéskényszerben lehet a vállalat is, ugyanis őket is elérte a munkaerőhiány, míg pár évvel ezelőtt nagyon nehéz volt bejutni a céghez, mostanában a környező városokban is láttunk olyan hirdetéseket, plakátokat, amelyek azt hirdették, hogy akár egy nap alatt is felvesznek dolgozókat, persze, azt gondoljuk, hogy a képzett szakmunkásokról van szó.

 

A fotó illusztráció

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljgyorben@gmail.com

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr9014328049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása