1,6 milliárdos adventi pompában a Bécsi kapu tér Győrben
2018. december 01. írta: Cseri Pali

1,6 milliárdos adventi pompában a Bécsi kapu tér Győrben

ter.jpg

A Kisfaludy és a Nimród szobrot restaurálták, és egy különleges szökőkút is díszíti a teret, amely új, természetes kőburkolatot kapott. A téravatón a Kossuth-díjas Hot Jazz Band szórakoztatta a győrieket.

A munkálatok során 5500 négyzetméternyi felületet burkoltak le gránitból, bazaltból és andezitből a kivitelezők. A Bécsi kapu tér és a környező utcák természetes kőburkolatot kaptak, a Sarkantyú köz, a Szabadsajtó utca, a Sarló köz és az Aradi vértanúk útja félbe fűrészelt nagykockakő burkolatot, míg a Bécsi kapu tér a Dunakapu téren is megtalálható barna-sárga-szürke árnyalatokat tartalmazó gránit burkolatot. A sugaras és körvonalas kombinációjú mintázat egyedi megjelenést kölcsönöz a térnek, amelynek hangulatát tovább emeli az új szökőkút és az új térvilágítás is.

Az összességében 1,6 milliárd forintos beruházáshoz a Magyar Állam 900 millió forintos támogatást nyújtott. A beruházó a győri Útkezelő Szervezet, a tervező a Teatro Építész Műterem Kft, a Hidro-Plan Kft és az Electro-Age Kft volt, míg a kivitelezést a Strabag Általános Építő Kft és a Vill-Korr Hungária Kft., a műszaki ellenőrzést az SPL Hungária Kft végezte. A Nimród szobor felújítója a Magyar Képzőművészeti Egyetem, a Kisfaludy szobor restaurátora Szórádi Zsigmond szobrászművész, míg a szökőkút üvegkompozíció készítője Botos Péter üvegművész volt

(győr)

Fotó: gyor.hu

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljgyorben@gmail.com

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr4314407976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása