JÖN AZ AUDI SZTRÁJK GYŐRBEN! Munkabeszüntetés közelében az üzem
2019. január 14. írta: BoldiG

JÖN AZ AUDI SZTRÁJK GYŐRBEN! Munkabeszüntetés közelében az üzem

audi-sztrajk-origo-hu.jpg

Az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) bizalmi testülete a vállalat legutolsó béremelési ajánlatát ma délután egyhangú szavazással elutasította és megalakította a sztrájkbizottságot - közölte a szakszervezet.

Pénteken Németh Sándor, az AHFSz elnöke és a bértárgyaló delegáció találkozott Achim Heinflinggel, az Audi igazgatóságának elnökével és dr. Knáb Erzsébettel aki az igazgatóságban a személyügyért és szervezetért felelős. A téma természetesen a szeptember 24-én megkezdett bértárgyalások voltak. A tárgyalások nem vezettek eredményre, nagyon komoly különbség van a felek által elfogadhatónak tartott ajánlatok között.

„A szakszervezet bizalmi testülete a munkáltatóval folytatott bértárgyalást eredménytelennek nyilvánította és megalakította a sztrájkbizottságot" – tudatta az AHFSZ.

Természetesen a bizalmi értekezlet a sztrájkbizottság tárgyaló csoportját felhatalmazta a tárgyalások folytatására. A szakszervezet a fentiek erről elküldte tájékoztatóját a vállalatnak, amely azt tudomásul vette.

Nyilván ezek után felgyorsulnak az események, egy héten belül kétórás figyelmeztető sztrájkot hirdethetnek a győri Audiban.

Az Audi eddigi működése során ilyen sztrájk mindezidáig egyetlen egyszer fordult elő – két évvel ezelőtt - akkor is megrekedt bértárgyalásokat “olajozták” meg.

címlap: origo.hu

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljgyorben@gmail.com

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr5314562564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása