SZÍVNAK A GYŐRI AUTÓSOK IS! Brutális drágulás jön a biztosításoknál
2019. január 20. írta: BoldiG

SZÍVNAK A GYŐRI AUTÓSOK IS! Brutális drágulás jön a biztosításoknál

kotelezo_1.jpg

A casco-díjakban idén akár két számjegyű növekedés is lehet. A fejlesztések segítenek megelőzni a baleseteket, de egyelőre inkább a díjat növelik, még évekbe telik, mire érdemben csökkenni kezd miattuk a biztosítások ára - foglalta össze a Napi.

Tavaly 10 százalékot emelkedett a casco ára, és az idén is áremelkedést várnak a biztosítók. "Akár két számjegyű mértékben nőhetnek tovább a díjak" - mondta Schmidt Győző, az Union lakossági biztosítástechnikai vezetője, de a díjak emelkedésére számít a Köbe, a K&H és az Uniqa is. Az Allianznál egyelőre nem mernek még a díjak várható alakulásáról nyilatkozni, mivel arra "számos folyamat hatással lehet".

Tavalyelőtt az Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatai szerint az átlagos casco-díj szárazföldi gépjárművekre 91,5 ezer forint volt, egy évvel korábban pedig 85,4 ezer forintba került ez a biztosítás. Tavaly az első három negyedévben több mint 10 százalékkal emelkedett a díj 2017-hez képest.

A casco-piacot mindenesetre a leginkább a forgalomba helyezett új autók száma befolyásolja. Tavaly ősszel megtorpant a hazai autópiac, szeptember és november vége között 4 százalékkal csökkentek az újautó-eladások a magyar piacon, szemben az első nyolc havi 31 százalékos emelkedéssel. A szakértők szerint azonban negatív fordulatról nem volt szó, a lendületvesztést az új nemzetközi fogyasztásmérési tanúsítvány (WLTP) bevezetésével magyarázták.

A teljes cikket megtalálod az oldalon!

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljgyorben@gmail.com

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr8614574224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása