JÉGRE VITTÉK A GYŐRI TŰZOLTÓKAT! Most, emiatt elmaradt a büntetés
2019. január 26. írta: BoldiG

JÉGRE VITTÉK A GYŐRI TŰZOLTÓKAT! Most, emiatt elmaradt a büntetés

mentesjegen-katasztrofavedelemhu.jpg

Az elmúlt napok lehűlése következtében a győri horgásztó felületén olyan vastag jégréteg alakult ki, amely alkalmas volt a tűzoltók számára a jégről történő mentés gyakorlásához.

A tűzoltóságok rendszeresen szerveznek olyan gyakorlatokat, amelyek megfelelő szituációkat biztosítanak a hivatásos tűzoltók beavatkozóképességének fenntartására, fejlesztésére. Január 23-án az elméleti ismereteiket kiegészítve a gyakorlatban is kipróbálták és begyakorolták a mentéshez szükséges technikákat, eszközöket a győri hivatásos tűzoltók. A tűzoltók először megvizsgálták a befagyott jeget, majd miután meggyőződtek annak biztonságos vastagságáról kezdtek hozzá a gyakorlathoz. Mentő hordágy és kötelek használatával, hason fekve, hogy súlyuk minél nagyobb felületen osztódjon el, kötélbiztosítással gyakorolták, hogyan mentsék ki a bajbajutottakat. Gyakorlatban próbálták ki a gépezetes tolólétra hasonló helyzetekben történő alkalmazásának lehetőségét.

A hirtelen hőmérséklet változások, illetve a tartósan enyhe időjárás nagymértékben megváltoztathatja a jégtakaró tulajdonságait, ezáltal az veszélyessé, kiismerhetetlenné válhat. A szabadvizek jegén tartózkodni csak akkor szabad, ha az kellő szilárdságú, nem olvadt, nem mozog.

A szabadvizek jegére nem csak a sportolásra vágyók mennek, hanem azok is, akik horgászat, illetve szellőztetés céljából léket vágnak. Lék vágása esetén a jégmentessé vált területet legalább 50 méter távolságból felismerhető módon meg kell jelölni. Az egy négyzetmétert meghaladó területű léket nem elég megjelölni, azt egy méter magasságban, legalább 10 cm széles piros-fehér csíkozású korláttal körül kell határolni.

Felhívjuk a figyelmet, hogy szabad vizeken a korcsolyázásra szánt területet minden esetben az adott tó üzemeltetője jelöli ki. Ha nincs ilyen kijelölt terület, akkor tilos és életveszélyes a fagyásnak indult vízfelületen tartózkodni!

(katasztrófavédelem)

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljgyorben@gmail.com

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr3314589420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása