GYŐRBEN NYOMTA BE A KÁBSZERT: Letartóztatták a drogos tolvajt
2019. január 29. írta: Cseri Pali

GYŐRBEN NYOMTA BE A KÁBSZERT: Letartóztatták a drogos tolvajt

drog_2.jpg

A Soproni Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a miskolci férfinak, aki 2019. január 17-én azért utazott ausztriai lakóhelyéről Sopronba, hogy ott lopásokból pénzt szerezzen kábítószerre, amit Győrben kívánt megvásárolni.

A 37 éves férfi ezen a napon három autóból tulajdonította el a sofőrök táskáit az azokban lévő pénzösszegekkel és okiratokkal együtt, míg a tulajdonosaik az autóikból árut pakoltak. A gyanúsított emellett a piac közelében több parkoló autót is megpróbált kinyitni, de azok zárva voltak.

A férfi a lopásokból legalább 102.000 forintra tett szert, míg a táskákat és az okiratokat nagyobbrészt eldobta. A készpénzből ezt követően autót bérelt és Győrbe utazott, ahol kábítószert vett, amit el is fogyasztott. Ezt követően visszautazott Ausztriába.

Elfogására másnap került sor Sopronban, mikor a bérelt autót vitte vissza.

Az elkövetőt korábban Miskolcon kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt végrehajtandó szabadságvesztésre ítélték.

A lopás vétsége és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő eljárásban a bíróság – osztva az ügyészség álláspontját – elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A döntés indokai – az ügyészség érveinek megfelelően – a szökés és elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye.

A bíróság döntése az elkövető és védőjének fellebbezésére tekintettel még nem vált véglegessé.

 

A fotó illusztráció

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljgyorben@gmail.com

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr2114596188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása