KORRUPCIÓ MIATT 18 GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI RENDŐRT LEKAPCSOLTAK! 150-en vették őrizetbe őket
2019. február 27. írta: Cseri Pali

KORRUPCIÓ MIATT 18 GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI RENDŐRT LEKAPCSOLTAK! 150-en vették őrizetbe őket

rendorseg-szirena-ajo.jpg

A Győri Regionális Nyomozó Ügyészség bűnszövetségben elkövetett vesztegetés miatt folytat nyomozást.

A nyomozás eddigi adatai szerint a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság állományába tartozó rendőrök az M1 autópályán ellátott szolgálatuk alatt, a szabálysértőkkel szemben készpénzért cserébe elálltak a további intézkedésektől.

Az ügyészség a beszerzett bizonyítékokra tekintettel a tegnap összehangolt akciót hajtott végre, melyek célja az elkövetők tettenérése, elfogása, őrizetbe vétele és további bizonyítékok beszerzése volt. A nyomozati cselekmények során a nyomozó ügyészség kutatásokat, gyanúsítotti kihallgatásokat foganatosított.

Az akció végrehajtásában mintegy 150-en – a Győri Regionális Nyomozó Ügyészség ügyészein túl, a Nemzeti Védelmi Szolgálat, a Készenléti Rendőrség és a Terrorelhárítási Központ munkatársai – vettek részt. Az ügyben 18 személyt vett őrizetbe az ügyészség. A kutatások során több mint tízezer euró készpénz is előkerült.

Az ügyészség valamennyi elkövető esetében indítványozza az előzetes letartóztatás elrendelését, amelynek tárgyában a Győri Törvényszék Katonai Tanácsának nyomozási bírája dönt.

A hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, azonban a büntetési tétel felső határa – figyelemmel a halmazati szabályokra – 12 év.

A rendőrség rögtön kiadott egy közleményt, miszerint elhatárolódik a meggyanúsított, jogsértő munkatársaitól.

A korrupciós bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt eljárás alá vont rendőrök ügyével összefüggésben a rendőrség szükségesnek tartja közölni: a rendőrség továbbra is kiáll a testület értékei mellett. Elutasít minden jogsértő magatartást, és elhatárolódik az ilyen cselekményt elkövetőktől. Az állomány döntő többsége az esküjéhez híven, hazája iránt elkötelezetten, tisztességesen teljesíti feladatait.

A rendőrség vezetése a jövőben is mindent elkövet annak érdekében, hogy bűncselekményt elkövető személyek ne szolgáljanak a testületnél.

A fotó illusztráció

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljgyorben@gmail.com

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr9514656771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása