DÖBBENET: 25 évig nézték tétlenül a hatóságok ahogy gyűlik a szemét egy abdai telken
2019. március 29. írta: Cseri Pali

DÖBBENET: 25 évig nézték tétlenül a hatóságok ahogy gyűlik a szemét egy abdai telken

szemettelep.jpg

Az egészséges környezethez, a testi lelki egészséghez, és a tisztességes eljáráshoz való joga is sérült annak az abdai férfinak akinek a szomszédja több mint két évtizeden keresztül halmozta a hulladékot a telkén - derül ki az Alapvető Jogok Biztosának jelentéséből.

Az ombudsman és a jövő nemzedékek szószólójának közös vizsgálata szerint az abdai férfi

TÖBB HATÓSÁGOT IS MEGKERESETT, HOGY CSINÁLJANAK VALAMIT A SZOMSZÉDJÁBAN GYŰLŐ HULLADÉKKAL, ÁM SENKI SEM INTÉZKEDETT EREDMÉNYESEN.

Az abdai jegyző többször is felhívta a telek tulajdonosát, és felszólította a hulladék elszállítására, egyszer pedig írásbeli felszólítást is küldött - ezek azonban a jelentés szerint nem alkalmasak a jogsértő állapot megszüntetésére, hiszen nincs kényszerítő hatásuk.

Az jelentés szerint hulladékgazdálkodási bírság kiszabásának elmulasztása jelentős hiba volt a jegyző részéről, és végrehajtási eljárás megindítása tehetne pontot az ügy végére.

(MTI)

 

A fotó illusztráció

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljgyorben@gmail.com

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr2814726169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása