HAMAROSAN ELTŰNIK A SOFŐRÖK RÉMÁLMA GYŐRBEN IS! Defekt nélkül autózhatunk
2019. június 09. írta: BoldiG

HAMAROSAN ELTŰNIK A SOFŐRÖK RÉMÁLMA GYŐRBEN IS! Defekt nélkül autózhatunk

gumiabroncs-felfujasmentes-topgear-com.jpeg

A Michelin gumigyártó már 2005 óta kísérletezik olyan gumi abroncsokkal, amelyek felfújás nélkül használhatóak.

A jelenlegi lyukacsos abroncsokkal, az utakon ugyan még nem találkozhatunk, de a tervek szerint 2024-től - legalábbis a Michelin és a GM ígérete szerint - bevezetik az Uptis nevű közös fejlesztésüket. (A név valójában egy betűszó, a unique puncture-proof tyre system, azaz különleges kilyukadásmentes abroncsrendszer rövidítése)

Az új abroncs gumiból és gyantába ágyazott üveggyapotból épül fel, és az elődeivel ellentétben már elég strapabíró ahhoz, hogy képes legyen elbírni egy autó súlyát valós közlekedési sebesség mellett is – írja a TopGear-re hivatkozva az Index.

A légmentes abroncsokkal megszabadulnak az autósok egyik fő mumusuktól, elfelejthetik a defekteket, sőt kiszúrni sem tudják a rossz akarók, sőt a túl- vagy alulfújás se rövidíti az élettartamukat. Így a gumikat elvileg jóval ritkábban kell majd cserélni, ezért kevesebbet is kell gyártani belőlük, aminek nemcsak az autósok, de a természet is örülhet.

A Michelin adatai szerint most évente 200 millió abroncsot kell idő előtt lecserélni valamilyen sérülés miatt. A levegő nélküli abroncsok az önvezető autókhoz is ideálisak lesznek, hiszen minimális karbantartást igényelnek.

Az Uptist már idén elkezdik valós körülmények között tesztelni, egy Chevrolet Bolt elektromos autókból álló flottán.

címlap: TopGear.com

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Győrben Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljgyorben@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr9214885714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása