MÁS JELENTKEZŐ HÍJÁN, GYŐRBEN MARAD A KNYKK! Jövő nyárra, ígérnek néhány új buszt
2019. június 23. írta: BoldiG

MÁS JELENTKEZŐ HÍJÁN, GYŐRBEN MARAD A KNYKK! Jövő nyárra, ígérnek néhány új buszt

busz.jpg

Újabb egy évre köt szerződést az ÉNYKK-val az önkormányzat.

Nincs már jelentkező illetve elképzelés a megoldásra, ezért jövő heti ülésén az önkormányzat a céget bízza meg 2020 végéig a helyi tömegközlekedés ellátásával.

Győrben a céggel érvényben lévő megállapodás eredetileg 2017. december 31-ig szólt, de miután akkor sem történt lényeges előrelépés, újabb két évvel megfejelték, így az idei év végén jár le.

Februári döntése alapján írtak ki egy újabb, immáron csupán 1 évre szóló megállapodást, amelynek eredménye a testület pénteki ülésén lesz téma újra. A jelenleg fellelhető előterjesztésből kiderül, hogy csupán az ÉNYKK adott be ajánlatot.

A költségek és a szerény nyereség (ez utóbbi 29 millió forint) összesen a beadott pályázat szerint 1 milliárd 463 millió forint lenne, a győri adófizetőknek valamivel kevesebbe kerülne, ugyanis ezen összeget csökkenti a helyi buszközlekedés állami támogatása (Győr esetében ez 73 millió forint), valamint a bérfejlesztés ellentételezésére a központi költségvetésből járó 359 millió forint.

A város kasszájából így hozzávetőleges 1 milliárd körüli összeget kell átutalni a társaságnak. Ez meghaldja az eddigi 886 millió forintot, de a különbségre az ÉNYKK azt a magyarázatot adta, hogy 132 millióért közel két tucat, pontosabban 22 új csuklós buszt kíván üzembe állítani Győrben jövő év július 1-jétől.

Ezzel a lépéssel lényegesen csökkenne a győri járműpark átlagéletkora, 13,65 év lenne a jövő január 1-jén aktuális 20,3 esztendő helyett, ráadásul az az ígéret is ebben a pályázatban elhangzott, hogy minden ötödik busz légkondicionált lenne.

A buszokat egyébként bérelné a cég, ami egy jármű esetében havi egymillió forintos költséget jelentene.

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Győrben Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljgyorben@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr6314907304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása