RENDŐRÖK VÁRTÁK A SZÜLETÉSNAPI MÁV UTASOKAT GYŐRBEN! Csak semmi rugalmasság?
2019. június 28. írta: BoldiG

RENDŐRÖK VÁRTÁK A SZÜLETÉSNAPI MÁV UTASOKAT GYŐRBEN! Csak semmi rugalmasság?

kalauz.jpg

Veled is megtörténhet ez a sztori. A ka­lauz még rend­őrt is hí­vott rájuk a győri vas­út­ál­lo­más­hoz, úgy szál­lít­tatta le őket.

Szü­le­tés­napra indult három bu­da­pesti hölgy, akik in­ter­ne­ten vet­ték meg a vo­nat­je­gyü­ket Szom­bat­he­lyig. Június 14-én kora este indult Szombathelyre vonattal, de csak Győrig jutottak - írta meg a Ripost a nem mindennapi történetet.

„Meglepetés születésnapra készültünk, a 18.10-es Intercityvel indultunk a Keletiből. Én vettem meg interneten a jegyeket a barátnőimnek is. Tatabányánál jött a kalauz, és közölte, hogy csak egyikünk jegye érvényes, nekem és a másik barátnőmnek le kell szállnunk. A tetejébe elvitte magával a személyi igazolványunkat, csak Győrben adta vissza” – mesélte a lapnak Éva. 

Hiába vitatkoztak a jegyvizsgálóval, aki elvette a jegyüket, Győrben már rendőrök várták őket. A barátnőknek a tovább utazáshoz új jegyet kellett venni, ráadásul egy későbbi járatra.

A hölgy elmondása szerint érezte a MÁV is, hogy ludas a történetben, mert külön sms-ben felhívták rájuk a visszafelé szolgálatot ellátó kalauz figyelmét, aki nagyon kedves volt velük.

Az internetes vonatjegy vásárlásnál, kérik a teljes nevet, ami csak akkor derül ki, ha a rovat melletti apró piktogramra rákattintunk. Ez egyébként a MÁV szerint az esetleges visszaélések miatt kell. Ha valaki például a leánykori nevét írja be,  vagy kihagyja a középső, ritkán használt nevét, már nem érvényes a jegye.

Ez az eljárás azért érthetetlen, mert a QR-kód vagy a vonalkód egyértelműen csak egyszer használható fel.

Tanulságos mindenesetre, ezért amíg nem tekintenek el ettől, érdemes odafigyelni nagyon a netes vásárlásnál.

kép: illusztráció

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Győrben Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljgyorben@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr9514916222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása