HATALMAS TILTAKOZÁS A GYŐRI APOR VILMOSBAN! A Pápa követéhez fordultak a szülők
2019. július 06. írta: BoldiG

HATALMAS TILTAKOZÁS A GYŐRI APOR VILMOSBAN! A Pápa követéhez fordultak a szülők

aporvilmos-gyor-gyorikonyvtar-hu.jpg

Javában tombol a nyár és igazgatót vált a győri Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont. Ez így csupán egy egysoros hír lenne.

Jelen esetben azonban úgy bocsátotta el Kiss Zoltánt, a győri Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont igazgatóját Veres András győri püspök, hogy  azzal rengetegen nem értenek egyet, a szülők nem is törődnek bele, egyenesen a Szentszék magyarországi apostoli nunciusához fordultak. Mindezt a Szemlélek katolikus magazin adta hírül.

A szülői munkaközösség nem rejti véka alá, hogy a döntés módja – a negyed évszázad alatt nagy családdá formálódott közösség bizalmát élvező eddigi vezető nyári szünet elején e közösség értesítése, bevonása nélkül történt leváltása – számukra elfogadhatatlan. A szülők tiltakozó petíciót is indítottak ehhez kapcsolódóan és pár napon belül 755-en már aláírták.

A cikk végén olvasható levelet küldték magának a döntést meghozó püspöknek, valamint Borkai Zsoltnak, Győr polgármesterének és Michael Blume apostoli nunciusnak is, Ferenc pápa magyarországi nagykövetének. 

A Szülői Munkaközösség az alábbiakban fogalmazta meg az ügy kapcsán kialakított álláspontját:

  1. Az Apor iskolát olyan helynek tartjuk, ahol a hitelesen megélt katolikus hit áll a középpontban 25 év óta.
  2. Az iskola lelkiségének és pedagógiájának kialakításában oroszlánrésze volt Benkovich Ferenc atyának és Kiss Zoltán igazgató úrnak és az ott dolgozó pedagógusoknak.
  3. Gyermekeinket azért adtuk ebbe az iskolába, mert egyetértünk mind a pedagógiai alapelveivel, mind a hitélet középpontba állításával.
  4. Kiss Zoltán igazgató úr leváltása olyan körülmények között történt, ami a szülők legszélesebb körében komoly bizalmatlanságot ébresztett a fenntartó szándékaival szemben. A szülők közössége veszélyeztetve érzi az iskola értékeit és elszánt ezek védelme érdekében.
  5. Az új igazgató szakmai háttere nem ad garanciát az iskola korábbi alapelveinek méltó folytatására.
  6. A szülők közössége minden jogszerű eszközt megragad az igazgatóváltás megakadályozására.

level-szuloktol-gyoriaporvilmos.jpg

Kíváncsian várjuk mi lesz az eredménye, Veres András nem arról híres, hogy különösebben érdekelné a köz véleménye.

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Győrben Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljgyorben@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr1514928328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása