KATONAI ESKÜTÉTEL GYŐRBEN
2019. július 12. írta: Rát Mátyás

KATONAI ESKÜTÉTEL GYŐRBEN

katonaiesku.JPGA szerződéses katonák szolgálati jogviszonya ugyan határozott idejű, de az eskü egy életre kötelez. 57 katona tette le az esküt ünnepélyes keretek között, családtagjaik jelenlétében, meghívott vendégek és elöljáróik előtt a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezrednél.

A Magyar Honvédség szervezeti átalakítása miatt az idei évtől a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred is tart alapkiképzést frissen bevonult honvédek számára. Az ország különböző alakulatainál hamarosan szolgálatba álló pályakezdő tisztek, altisztek és legénységi állományú katonák június első hetében vonultak be a légvédelmi egység likócsi bázisára.

A hat hetes időtartamra jutó feladat igazán bőséges volt, az elvárások pedig jelentősek, ugyanis a felkészítés sikeres teljesítéséhez mindenkinek meg kellett felelnie a Magyar Honvédség Egységes Alapkiképzési Programjában meghatározott követelményeknek. Ez a gyakorlatban nem jelentett mást, minthogy gyalogsági lövészeten, általános harcászaton, kézigránát dobógyakorlaton és robbantás foglalkozáson is helyt kellett állnia a résztvevőknek.

Az alapkiképzés zárását jelentő eskütételre július 11-én 10 órakor sorakozott fel az ideiglenes alegység a győri ezred alakuló terén Aradi Zsolt százados, az alapkiképző század parancsnokának vezetésével. Az elöljáró fogadását követően a Himnusz hangjai csendültek fel, majd Eszes Róbert közkatona lépett a mikrofonhoz. Miközben a Veszprém Légierő Zenekar Erkel Ferenc Bánk Bán című operájának Hazám, Hazám kezdetű áriáját játszotta a felsorakozott honvédek az eskü előmondójának szavait visszhangozták.

A rendezvény a hagyományoknak megfelelően, a Szózatot követően díszmenettel zárult.

via raketaezred.hu

Itt léphetsz be a Boldogulj Győrben Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljgyorben@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr5114941890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása