A GYŐRI HÍNÁREVŐ SZÖRNYET LÁTNOD KELL! Hamarosan Adyvárosban garázdálkodik
2019. július 19. írta: BoldiG

A GYŐRI HÍNÁREVŐ SZÖRNYET LÁTNOD KELL! Hamarosan Adyvárosban garázdálkodik

hinarvagas-gyor-hu.jpg

A GYŐR-SZOL Zrt. koordinálásában a napokban zajlik az szabadhegyi 3-as számú tavon a hínár vágása.

A beavatkozásra azért van szükség, mert a vízinövény kezdte belepni a vízfelszínt. A hínárvágásnak köszönhetően javulnak a vízi élőlények életfeltételei, látványát tekintve pedig jobban beleilleszkedik a tó a városias környezetbe. 

A munka elvégzésére a GYŐR-SZOL Zrt. egy speciális, nagy teljesítményű nád és hínárvágó gépet vesz igénybe, melyet alvállalkozó üzemeltet. A gép kezelője a tó felső harmadáig meríti a vágószerkezetet, majd előre haladva a gép mélyen levágja a növényzetet. Az így levágott hínárt legyűjtik a víz felszínéről, majd elszállítják a tó partjáról. 

A hínár visszavágása nagyban lassítja a csapadékvíz tározó tó eliszaposodását és megjelenésében is szebb képet mutat a tó és annak környezete.

A következő hetekben az adyvárosi 1-es és 2-es tavakon is megtörténik a hínár vágása.

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Győrben Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljgyorben@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr2214970270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása