AUDI DEVELOPMENT CAMP - Nemzetközi innovatív oktatási program Győrben
2019. július 19. írta: Rát Mátyás

AUDI DEVELOPMENT CAMP - Nemzetközi innovatív oktatási program Győrben

audi_logo.jpgKilenc ország tizenhét egyetemi hallgatója vett részt az Audi Hungaria Zrt. és a győri Széchenyi István Egyetem első alkalommal megrendezett négyhetes, innovatív oktatási programjában, az Audi Development Campben, amely pénteken zárult Győrben.

A program a kormány által bevezetett duális képzés továbbfejlesztett változata. A hallgatók azt tapasztalták meg, hogy nemzetközi versenykörnyezetben, csapatban hogyan lehet innovatívnak lenni. A tábor koncepciója egy hajtáslánc fejlesztésről szólt.

A négyhetes program végén a hallgatók ötletei működtek a gyakorlatban. Ez az eredmény megerősíti az Audit, ugyanakkor a többi vállalat számára is pozitív példát mutat arra, hogy a nyílt innovációs koncepció életképes tud lenni.

A programot úgy építették fel, hogy a hallgatók egy ugyanolyan feladatot kaptak, amelyen ma egy fejlesztőmérnök dolgozik. Ugyanazokat az eszközöket kapták meg hozzá, szoftvereket és programokat. A hallgatók az első másfél héten intenzív tréningeken vettek részt, ahol a szoftvereket és az eszközöket tanulták meg használni. A csapatok megalakulása után mentorok segítették munkájukat. Mentor volt mások mellett Luca Marmorini, aki a Forma-1-ben a Ferrari csapatnál volt motorfejlesztésért felelős vezető, de a Toyota F1-es projektjében is részt vett, valamint Norbert Gatzka, aki szintén az F1-ben dolgozott, a BMW motorfejlesztőjeként.

A táborban a hét magyar mérnök hallgató mellett albán, egyiptomi, indiai, jordániai, német, szlovén, svéd és törökországi hallgató vett részt. A záró ünnepségen mind a négy csapat munkáját díjazták.

MTI

Itt léphetsz be a Boldogulj Győrben Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljgyorben@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr5514970934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása