ÜSTÖKÖS, VAGY KAMUCIVIL ÉS KAMUZÖLD A GYŐRI VÁLASZTÁSON! Indul az ellenzéki szavazatmegosztás
2019. augusztus 02. írta: Smitt Róbert Író

ÜSTÖKÖS, VAGY KAMUCIVIL ÉS KAMUZÖLD A GYŐRI VÁLASZTÁSON! Indul az ellenzéki szavazatmegosztás

valasztas-02.jpg

Mennyire mondhatjuk, hogy kamucivil vagy kamuzöld az a frissen bemutatkozott szervezet, amely elindul a győri önkormányzati választáson, de semmi előélete sincs?

Ugyancsak izgalmasan alakul a közelgő önkormányzati választás előkampánya. Az még rendjén van, hogy a Fidesz és Borkai bemutatta a csapatát. Nyilván mindent bevetnek a további öt év uralkodás érdekében.

Az is örvendetes, hogy Győrben végre megtették az ellenzéki pártok azt, amit a város ellenzéki többsége oly régen követel:

A DK - Jobbik - MSZP - Momentum - LMP közös listán indul, Glázer Tímea polgármester jelölt vezetésével és minden körzetben egy ellenzéki (párt) jelölt néz majd farkasszemet a fideszes jelöltekkel.

De szép is lenne!

Tegnap jelentette be indulását a „Civilek Győrért” formáció. Annyira friss az egyesület, hogy 1 hónap után, július 1-én be is jegyezte a bíróság. Annyit érdemes ehhez hozzátenni, hogy az egyesületek bírósági bejegyzése jellemzően több hónapos procedúra. Ha pedig nevében a város neve (jelesül Győr) is szerepel, ahhoz a jegyző külön engedélye szükségeltetik. Nos, ennek a friss szervezetnek ez is belefért ebbe a rövid időbe.

Vajon hogyan sikerült ezt a gyors engedélyezést keresztül vinniük? Kaptak némi segítséget, vagy annyira profik?

És kik a meghatározó jelöltjeik?

Kovács László az április 26-i EP választás időpontjában még a Jobbik győri alelnöke volt, azaz pártpolitikus. Azóta kilépett a Jobbikból és természetesen a pártban lévő tisztségét is elveszítette. Egyesek szerint Kovácsot az EP választásokon meggyengült Jobbik csekély alku pozíciója indította el ezen az úton. Neki már nem jutna befutó hely az együtt induló ellenzéki pártok közös listáján. Csöppet sem érdekli, hogy akciójával az ellenzék nyerési esélyét rontja, ha cserébe egy győri képviselői mandátum lehet a jutalma.

Martíni Gábor az Arrabona Városvédő Egyesülethez köthető. Ők igazi civilek, Borkai és a Fidesz esküdt ellenfelei, kőkemény kritikusai. Nagyon sajnáljuk, hogy egy igazi civil is beállt az ellenzéki szavazatokat megosztók táborába. Kár érte!

Pongrácz Alex a város ismert arca. Fiatal jogász, aki többnyire a Jobbik és az LMP körül legyeskedett eddig. Tény, hogy hónapokkal korábban még egy Jobbik –LMP összefogás lehetséges jelöltjeként számítottak rá ezek a pártok. Aztán bejelentette, hogy a budapesti Közszolgálati Egyetem tanáraként megújították a szerződését és így semmilyen jelöltséget nem tud vállalni

Most pedig zöld jelöltként akarja eladni magát a választóknak. Mégiscsak engedélyt kapott a főnökeitől erre?

Hogy kik lesznek a további jelöltek? Csak részleges híreink vannak. Úgy értesültünk, több ex jobbikos, legalább egy ex LMP-s és néhány naív civil is beállt a sorba. Többségük biztosan ellenzéki érzelmű ember, aki most azt hiszi, tesz valamit Győrért. Pedig éppen elárulja a városát és Kovács listás képviselői mandátumáért viszi vásárra a bőrét. Talán lesznek köztük, akik még időben rájönnek, hogy átverik őket és valójában Borkai szekértolóivá váltak.

 A fotó illusztráció

Itt léphetsz be a Boldogulj Győrben Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljgyorben@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr5214991744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása