HATALMAS GYŐRI SIKER: Bejött az élet a Rábának
2019. augusztus 29. írta: Smitt Róbert Író

HATALMAS GYŐRI SIKER: Bejött az élet a Rábának

raba_1.jpg

A Rába csoport 12,9 százalékos növekedéssel 27,6 milliárd forint árbevételt ért el az idei év első hat hónapjában, adózott nyeresége 854 millió forint volt, 33,7 százalékkal magasabb, mint az előző év azonos időszakában – közölte a győri székhelyű járműipari vállalat a Budapesti Értéktőzsde honlapján. A jelentés szerint az árbevétel eléréséhez a futómű üzletág 5,5 százalékos forgalomcsökkenéssel, viszont az alkatrész 19,2, a jármű üzletág pedig 58 százalékos bővüléssel járult hozzá. Az árbevétel 64,4 százaléka exportból származik. Az EBITDA (kamat-és adófizetés, valamint értékcsökkenési leírás előtti eredmény) 2,276 milliárd forint volt az első fél évben, 10,5 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál. 

Üzemi eredménye 17,7 százalékkal, 1,23 milliárd forintra nőtt a múlt év azonos időszakához képest. Mindhárom üzletág EBITDA és üzemi szinten is nyereséggel járult hozzá a gazdálkodási eredményekhez. A csoport pénzügyi eredménye a tárgyidőszakban 93 millió forint veszteséget mutatott, szemben az egy évvel korábbi 154 millió forint veszteséggel.

Új üzletek felé is nyitnak

Pintér István, a Rába Járműipari Holding Nyrt. elnök-vezérigazgatója szerint a kulcsszegmensek változékonysága és a termelési költségek emelkedése kihívás elé állította társaságot. Hozzátette, hogy az év második felében záruló stratégiai beruházási programjuk egyaránt szolgálja a partnerkapcsolatok további fejlesztését és új üzletek kiépítését. 

A Rába Nyrt. részvényeit a BÉT prémium kategóriájában jegyzik. A papír a szerdai kereskedést 0,87 százalékos gyengüléssel 1145 forinton zárt. Az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 1340, a legalacsonyabb 1105 forint volt.

(autopro)

Fotó: autopro

Itt léphetsz be a Boldogulj Győrben Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljgyorben@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr1015030978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása