KÖZÉRDEKBŐL: MINEK ÓVÓNŐK A GYŐRI OVIKBA? Máris jönnek a több százezer forintos focis eszközök
2019. szeptember 12. írta: BoldiG

KÖZÉRDEKBŐL: MINEK ÓVÓNŐK A GYŐRI OVIKBA? Máris jönnek a több százezer forintos focis eszközök

ovifociprogram-ovi-sport-hu_1.png

A Közbeszerzési Döntőbizottság folyamatban lévő eljárás ellenére engedélyezte, hogy az állami sportbeszerző cég 730 millióért leszerződjön több, mint 2000 sportszercsomag megvásárlására az ovis labdaprogramhoz. Az indok: kiemelkedően fontos közérdek.

A hvg.hu szúrta ki, hogy a fenti összegért 2134 darab sportszercsomagot az állami BMSK Zrt. vásárol az ovis labdaprogramhoz. A KD engedélyére azért volt szükség, mert a közbeszerzési eljárásban érvénytelennek nyilvánított ajánlatot tevő Dalnoki Sport Kft. megtámadta a döntést, de pár nap múlva ezt visszavonta.

A BMSK arra hivatkozott, hogy a sportszercsomagok beszerzése (méghozzá azonnali beszerzése) „halasztást nem tűrő, kiemelkedően fontos közérdek” – a KD pedig elfogadta ezt. A BMSK érvelése zanzásítva és pontokba szedve:

  • A kormány határozatot hozott az ovis labdaprogram megvalósításáról – még 2018 végén, a projektre kerek egymilliárd forintot irányoztak elő.
  • „A program célja, hogy az ország teljes területén, valamennyi óvodában […] hozzáférhetővé váljanak a gyermekek számára a sportszerek, illetve azok használatával elérendő örömteli testmozgásos foglalkozások.”
  • „A program megvalósulásával várhatóan növekszik a sportoló gyermekek száma, javul a részt vevő gyermekek egészségi állapota, kialakul az igényük a rendszeres testmozgásra, valamint általános képességfejlesztésük valósul meg.”
  • Előbbi különösen fontos, mert az OECD adatai alapján az Európai Unió országain belül „Magyarországon az egyik legmagasabb a túlsúlyos és elhízott felnőttek aránya”, orvosi szakmai véleményekre alapozva a „szellemi és lelki fejlesztést már az óvodában meg kell kezdeni”.
  • „Az óvodás korú gyermekekkel a játékokon keresztül megszerettethető a sport.”
  • „A fentiek egyúttal alkotmányos kötelezettséget is jelentenek, amely levezethető az Alaptörvényből”, amelynek XX. (1) bekezdése alapján „Mindenkinek joga van a testi-lelki egészséghez”.
  • A szerződés megkötése halaszthatatlan, mert a nevelési év az óvodákban szeptember 1-ével kezdődik, ráadásul a kormányhatározat a 2019-es évre adta a beszerzéshez szükséges forrást.
  • Ha „a szerződés megkötése bármilyen késedelmet szenved, úgy az óvodák csak később tudják a sportszercsomagot megkapni, így a program által elérni kívánt cél megvalósítása is csak később kezdődhet meg.”

Ja, hogy mit kapnak az ovisok? Egészen véletlenül csupa focis cuccokat.

kép: illusztráció / ovisport.hu

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Győrben Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljgyorben@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr8215067804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása