ÖRÜLHETNEK A NAGYON FÁZÓS GYŐRIEK: Mától elkezdődött a fűtési szezon
2019. szeptember 15. írta: Smitt Róbert Író

ÖRÜLHETNEK A NAGYON FÁZÓS GYŐRIEK: Mától elkezdődött a fűtési szezon

futesi_szezon.jpg

 Mától kezdődött a  fűtési rendelkezésre állás.

A nyár véget ért, szeptember eleje kellemes időjárással örvendeztetett meg bennünket, de az utóbbi napokban már ősziesre fordult az idő, ami a fűtési időszak közeledtét jelzi. Győrben tavaly október 10-én indult a távfűtés közel 24.000 lakásban, és ettől kezdve folyamatos volt a szolgáltatás.

A GYŐR-SZOL Zrt. fűtési szolgáltatással - a jogszabályok és közüzemi szerződések szerint - az év szeptember 15. napja és a következő év május 15. napja között áll a felhasználók rendelkezésére.

Erre az időszakra a felhasználók a közüzemi szerződés mellékletét képező Üzemviteli Megállapodásban arra hatalmazták fel a társaságot, hogy az időjárástól függően indítsa, illetve leállítsa a fűtést. A fűtésre ebben az időszakban akkor kerül sor, ha a külső hőmérséklet napi középértéke – az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint – előreláthatólag nem haladja meg a +10 fokot, illetőleg három egymást követő napon a +12 fokot.

Az ettől eltérő fűtést (indítást, leállítást) a lakóközösség közös képviselője írásban kezdeményezheti, és erre akkor kerül sor, ha a hőközpontról vagy a hőközponton belül külön fűtési hőcserélő blokkról ellátott felhasználók legalább 70 százaléka ezt kéri.

Lakossági felhasználók figyelmébe!

A fűtési idény zökkenőmentes megkezdésének fontos feltétele, hogy az épületek fűtési rendszerei „fogadóképesek” legyenek. Ezen a nyáron is sokan kértek fűtési hálózat ürítéseket radiátor áthelyezés, lépcsőház, vagy közös helyiség kikapcsolás miatt. Ilyen esetekben szoros együttműködésre van szükség a szolgáltató és a felhasználók között. A szolgáltató kéri, hogy ha a fűtési rendszeren olyan munkavégzés folyik, amelyet előzetesen nem egyeztettek vele – az esetlegesen felmerülő fűtési zavarok elkerülése érdekében – azt jelentsék be a GYŐR-SZOL Zrt. Távhőszolgáltatási Igazgatóság Szolgáltatási Üzeménél (+36-96/501-250)!

(győrszol)

 

A fotó illusztráció

Itt léphetsz be a Boldogulj Győrben Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljgyorben@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr8815093812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása