GYŐR ÉS A FIDESZ “HÁLÁS” LEHET BORKAINAK! Egy felmérés szerint az egész ország tud róla
2019. október 26. írta: Smitt Róbert Író

GYŐR ÉS A FIDESZ “HÁLÁS” LEHET BORKAINAK! Egy felmérés szerint az egész ország tud róla

borkaizsolt-sajttaj-atv-hu.jpg

Nem meglepő, de alig van az országban olyan ember, bizonyos kor felett, aki ne hallott volna a Borkai-botrányról. Persze hatalmas média nyilvánosságot kapott az ügy, csupán a kormánypárti médiumok nem vagy csak alig adtak hírt róla. Szóval Borkai negatív celeb lett, és ezáltal sajnos Győr is érdekes fénytörésbe kerülhetett.

A Publicus Intézet a Népszava megbízásából október 17-22 között 1001 fő megkérdezésével készített országos reprezentatív közvéleménykutatásban vizsgálta a Borkai-ügyet és annak hatását az önkormányzati választásokra.

A megkérdezettek háromnegyede hallott a Borkai Zsolt, győri polgármester botrányáról. A megkérdezettek közel harmada mondta azt, hogy látta a nyilvánosságra került videókat, és/vagy fotókat – harminc év alattiak körében a legmagasabb az arány: felük látta. A Borkai-ügynek több bizonyított valamint vélelmezett összetevője van; a megkérdezettek nagyjából háromnegyede szerint ezek mind felháborítóak. Leginkább azt tartják felháborítónak a válaszadók, hogy “becsapta a választóit tisztes, konzervatív családapát játszva”. 

A megkérdezettek összesen négy százalékát befolyásolta a Borkai-ügy abban, hogy részt vegyen-e a választásokon, 3 százalék említette, hogy emiatt ment el, egy 1 százalék pedig, hogy emiatt maradt otthon – ez összesen kb. negyedmillió szavazót jelent. A megkérdezettek három százaléka szavazott ellenzéki jelöltre a Borkai-ügy hatására, míg egy százalékát ez ösztönözte arra, hogy kormánypárti jelöltre szavazzon.

Összességében az ellenzéki győzelmeket mindössze a megkérdezettek 14 százaléka tudja be a Borkai-ügynek. Tíz válaszadóból négyen úgy gondolják, hogy az “embereknek elegük lett a Fideszből”, míg tízből három megkérdezett szerint elsősorban az ellenzéki összefogás az siker oka.

A megkérdezettek háromnegyede (74 százalék) hallott a Borkai Zsolt, győri polgármester szex-korrupciós-kábítószeres botrányáról. Legnagyobb arányban (99 százalék) azok akik az 2019 október 13-i önkormányzati választásokon valamilyen ellenzéki összefogás jelöltjére szavaztak, legkevésbé pedig a Fidesz-KDNP szavazók (62 százalék), és a legfeljebb nyolc általános végzettségűek (61 százalék). Sokan hallottak még az ügyről a diplomások körében (89 százalék), és a Budapestiek (88 százalék).

A megkérdezettek közel harmada (29 százalék) mondta azt, hogy látta a nyilvánosságra került videókat, és/vagy fotókat. Minden tíz kormánypárti szavazóból kettő (18 százalék), míg az ellenzéki szavazók több mint duplája (39 százalék) látta az internetere felkerült vizuális anyagokat. A harminc év alattiak körében a legmagasabb az arány: felük látta (49 százalék).A Borkai-ügynek több bizonyított valamint vélelmezett összetevője van; a megkérdezettek nagyjából háromnegyede (70-83 százalék) szerint ezek mind felháborítóak. Leginkább azt tartják felháborítónak a válaszadók, hogy “becsapta a választóit tisztes, konzervatív családapát játszva” (83 százalék). Hasonlóan sokan (82 százalék) gondolják felháborítónak azt is, hogy “a hajón szexelő lányok közül volt aki EU-s támogatást kapott”, illetve, hogy “barátai segítségével úgy adta el Győr egyes vagyonelemeit, hogy a pénz egy része hozzá és családjához kerüljön vissza” (81 százalék).

Némileg kevesebben (76 százalék) tartják felháborítónak azt, hogy “gyermekei is gazdagodnak a korrupcióval szerzett pénzből”, illetve, hogy a “jelek szerint drogozhatott”, valamint hogy “megcsalta a feleségét” (73-73 százalék).

 

A teljes cikket ide kattintva olvashatod.

 

A fotó illusztráció

Itt léphetsz be a Boldogulj Győrben Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljgyorben@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr5015265376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása