GYŐRBEN MÁR BORKAI UTÁN TAKARÍTANAK! Szijjártó papolt a fideszes kereszténységről
2019. október 26. írta: Smitt Róbert Író

GYŐRBEN MÁR BORKAI UTÁN TAKARÍTANAK! Szijjártó papolt a fideszes kereszténységről

veresandras-szijarto-mti-krizsancsaba.jpg

Nagyot standupolt Szijjártó Péter Győrben, még a lélegzete is elállt annak, aki hallgatta, főleg Borkai Zsolt szexbotránya után. Úgy látszik, a politikus nem tudta ki kivel van és főleg, hogy ő hol beszél a keresztény erkölcsről és, hogy milyen időszak után is vagyunk éppen, vagyis hogy a saját pártja.

“A keresztény hit és erkölcs terjesztésének sokkal nagyobb szerepe van a világban, mint korábban, mert manapság a keresztény kultúra és hit számos kihívással szembesül, de Európa csak akkor lehet újra erős és versenyképes, ha visszatér a keresztényi alapokhoz - fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter pénteken Győrben a Czuczor Gergely Bencés Gimnázium és Kollégium refektóriumának átadási ünnepségén” -írja az euronews.

A külügyminiszter szerint Magyarország akkor tud erős maradni a változó világban, "ha ragaszkodik nemzeti identitásához, és nem hagyja eltávolítani magától történelmi örökségét, a keresztény gyökereket". Szijjártó hozzátette, hogy a magyarok joggal vagyunk büszkék arra, hogy Magyarország több mint ezer éve keresztény állam, mert az állam fennmaradásában ez szerepet játszott.

Úgy fogalmazott, büszkék arra is, hogy azon bátrak közé tartoznak, akik "világosan, egyenesen és őszintén" beszélnek a kihívásokról, az értékekről és a kihívásokra adandó válaszok keresztény alapjáról, ahogy arra is: nem félnek kimondani azt, hogy ma a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon. (Ezt már korábban is állította Szijjártó, akkor hiába kérdezték meg a külügyminisztériumot, hogy milyen adatokra alapozza ezt, nem kaptak választ.)

Szijjártó azontúl, hogy nagy hülyeségeket beszél, elgondolkodhatna azon is, hogy nem belülről üldözik-e a kereszténységet, azok az álkeresztény emberek, akik mondjuk kéjhölgyeknek látszó lányokkal henteregnek egy luxushajón? Esetleg ők nem vesztik el keresztény jellegüket rögtön?

Egyébként nagy bátorságra és vastag arcbőrre vall Szijjártótól, hogy éppen Győrben éppen a keresztény erkölcsről papol. Most inkább alázatosan hallgatni kellene a sarokban vagy korbáccsal verni a hátát így vezekelni, annak aki vétkezett nem?

Vagy azt gondolja Péter, hogy el lehet sikálni a Borkai-botrányt, egy kis keresztény “dumával”, hogy úgy működik, hogy vétkeztél, mondj el pár miatyánkot és megbocsátásra lelsz?

Ennyire hülyének nézik a híveket?

 

Fotó: MTI/ Krizsán Csaba

Itt léphetsz be a Boldogulj Győrben Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljgyorben@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr2615264932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása