GRUPPEN MORGEN, EMBEREK: Leginkább felháborodott időseket aktivizált a  Borkai-botrány
2019. október 27. írta: Smitt Róbert Író

GRUPPEN MORGEN, EMBEREK: Leginkább felháborodott időseket aktivizált a Borkai-botrány

borkai_imadkozo.jpg

Érdekes, hogy Borkai Zsolt szexbotránya nem Győrben, hanem az ország többi részében, valószínűleg a megyeszékhelyeken, hatott leginkább negatívan a Fideszre nézve. Bár most minden erővel próbálják Borkaira húzni a vizes lepedőt a vereség miatt, elképzelhető, hogy “Gruppen” Zsolti ügye csak az utolsó csepp a pohárban.

180 ezer embert mozgósított a Borkai-ügy – írja a Publicus kutatására hivatkozva a szombati Népszava. A lap cikke szerint a nyugdíjasokat még jobban megmozgatták a történtek: 6 százalékuk – ami teljes népességkörében 120-130 ezer választót jelent – kifejezetten a botrány miatt ment el szavazni.

Orbán Viktor ugyan azt mondta, hogy „sosem fogjuk megtudni, hogy a voksokban is kifejeződött-e”, hogy napokig azzal foglalkozott az ország, hogy a korrupciós ügyekbe keveredett Borkai Zsolt és üzletember barátai kéjhölgyekkel partiztak egy jachton; azonban a Publicus azt mondja, nagyon is megállapítható, mekkora volt a szavazatokban mérhető következménye Borkai szexbotrányának. Az a helyzet, hogy a polgárok  3 százaléka mondta azt, hogy Borkai-botrány miatt ment el mégis szavazni. A többség pedig úgy vélekedik, hogy az ügy befolyásolta a választási eredményeket, a megkérdezett választók 37 százaléka szerint pedig egyszerűen elege lett az embereknek a Fidesz-KDNP-ből, s ez még annál is jobban számított, minthogy az ellenzék a legtöbb helyen közös jelöltet állított a kormánypárti indulóval szemben.

 

Fotó: mti

Itt léphetsz be a Boldogulj Győrben Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljgyorben@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr215266550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása