ILYEN DROGÉRIÁKAT SZERETNÉNK GYŐRBE IS! Csomagolás nélkül a sampon és a tusfürdő
2019. november 23. írta: BoldiG

ILYEN DROGÉRIÁKAT SZERETNÉNK GYŐRBE IS! Csomagolás nélkül a sampon és a tusfürdő

rossmann.jpg

Talán abban mindannyian egyetértünk, hogy a samponos, tusfürdős, öblítős, mosószeres és mosogatószeres flakonok komoly környezeti terhelést okoznak.

Ráadásul sokszor komolyabbat, mint a PET-palackok, mert szelektív gyűjtésük és újrahasznosításuk kevésbé megoldott. Ezért is fontos a hír, amiről a cseh Novinky nyomán a G7 portál adott hírt: a dm tesztjei után most már a Rossmann is bevezette az automata újratöltő berendezéseit.

Régóta keresik a megoldást, ami olyannyira egyszerű, ennek ellenére, eddig nem alkalmazták. A vevők az első alkalommal 20 cseh koronáért (260 forintért) megvesznek egy üres flakont, amelynek vonalkódját a töltőautomata leolvassa, és a megfelelő termékkel tölti meg. A gép kinyomtatja a felhasználhatósági határidőt, amit a vásárló felragaszt a flakonra, a következő alkalomtól kezdve pedig már lehet a kiürült flakonnal menni a boltba, és újratölteni.

A csehek csak ezzel az intézkedéssel évente 5 ezer tonnával akarják csökkenteni a műanyag szemét mennyisége. Mivel a cseh népesség és a vásárlóerő is hasonló a magyarhoz, durva közelítéssel nálunk is hasonló eredményt lehetne elérni.

A dm vezetői egyébként azt nyilatkozták, hogy annyira jól fogadták a vevők, hogy jövő februártól elkezdik a szélesebb körű kiépítést. Megkérdezte a G7 a Rossmannt, hogy Magyarországon mikor tervezik az automaták bevezetését, amire az alábbi választ küldte a cég:

“Nagyon örülünk a cseh Rossmann kezdeményezésnek és kíváncsian várjuk az eredményét. Ugyan egyszerűnek tűnik a megvalósítása ennek a megoldásnak, azért alapos előkészületet igényel, melyhez a beszállítók nyitottsága és az üzletek átalakítása is szükséges. Amint nálunk is várható a csomagolásmentes vegyi áruk és kozmetikumok értékesítése, azonnal kommunikálni fogjuk.”

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Győrben Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljgyorben@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr5515321570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása