ELKÉPESZTŐ BEJELENTÉST TETT A LIDL: Sok ezer vásárlót érint
2019. november 26. írta: Smitt Róbert Író

ELKÉPESZTŐ BEJELENTÉST TETT A LIDL: Sok ezer vásárlót érint

lidl_4.jpg

Kizárólag növényi alapú, húspótló készítményekkel bővült a Lidl Magyarország termékkínálata. Az áruházlánc Next Level Meat saját márkanév alatt kifejlesztett új, vegán termékei alternatív és klímabarát táplálkozást tesznek lehetővé, ezáltal is csökkentve az ökológiai lábnyomot.

A Lidl új Next Level Meat készítmények kizárólag növényi alapúak, amelyek a vegetáriánus és vegán étrendbe kiválóan beilleszthető húspótlók. Egyszerűen, gyorsan elkészíthetők és sokrétűen felhasználhatók. A darált vegán készítményből fasírt, rolád, valamint töltött és rakott ételek is készíthetők, ezért kiváló az étrend színesítésére és változatosabbá tételére. A vegán burgerpogácsa nem csak hamburger alapanyaga, hanem saláta feltétje és köretek kísérője is lehet.

Hozzávetőlegesen 100 kalóriával kevesebbet tartalmaznak, mint az ugyanolyan mennyiségű darált marhahúsok. Zsírtartalmuk mindössze a fele, ugyanakkor fehérjében éppoly gazdagok. Magas fehérje tartalmukat a bennük található gombának, zöldborsó-, búza-, szójafehérjének és szójalisztnek köszönhetik. Külsejük, színük, állaguk megtévesztően hasonlít az igazi húsra, viszont kevésbé terhelik meg a szervezetet, és könnyebben emészthetők.

A NÖVÉNYI ALAPÚ TERMÉKEK FOGYASZTÁSÁNAK ELŐNYEI

Általában kevesebb kalória- és zsírbevitelt biztosítanak

A növényi alapú étrendet követők körében ritkább a túlsúly és az elhízás, illetve az ezek következtében kialakuló krónikus betegségek előfordulása

A növényi alapú étrend jellemzően jóval több teljes értékű gabonát, zöldséget és gyümölcsöt, ebből adódóan pedig több élelmi rostot és antioxidánst tartalmaz

Környezettudatosságra nevelés kisebb ökológiai lábnyomot jelent-írja a Lidl az oldalán.

A fotó illusztráció

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Győrben Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljgyorben@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr3215325062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása