Kutatási és innovációs kiválósági központot adtak át a győri Széchenyi István Egyetemen
2017. október 01. írta: Cseri Pál

Kutatási és innovációs kiválósági központot adtak át a győri Széchenyi István Egyetemen

robotika-torvenyei.jpg

Átadták a balassagyarmati székhelyű Delta-Tech Mérnöki Iroda Kft. kutatás-fejlesztési központját a győri ipari parkban, a beruházás 713 millió forintból valósult meg, amelyhez 253 millió forint támogatást kapott a cég a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programból - közölte a térség fideszes országgyűlési képviselője, megyei fejlesztési biztosa pénteken az MTI-vel.

Simon Róbert Balázs elmondta, hogy a mintegy ezerötszáz négyzetméter alapterületű központ építését tavaly kezdték el.

A cég 1995-ben alakult Balassagyarmaton, azóta foglalkozik egyedi igények alapján, saját tervezésű célgépek, gyártó és szerelősorok, csomagolósorok, szállítópálya rendszerek és megmunkáló berendezések tervezésével és kivitelezésével. A profilja kiterjed az automatizálás, robottechnológia, valamint a rendszerintegrálás területeire, továbbá PC és IT szolgáltatásokat is nyújt.

A Delta-Tech Kft. balassagyarmati székhelye mellett Bátonyterenyén és Győrben mintegy hetven embert foglalkoztat, Győrben huszonhatan dolgoznak.

A központ a Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézetének (MTA Sztaki) vezetésével, hét év alatt megvalósuló kiberfizikai termelési rendszerek európai tudásközpontjának megalapításához kapcsolódóan jött létre. A projektre csaknem 1,8 milliárd forint támogatást kapott az MTA a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programból.

A központ egyik célja, hogy az ipar digitalizációjához kapcsolódó kutatási és fejlesztési irányokkal összhangban erőforrás-hatékony termeléstervezési és irányítási rendszert fejlesszenek, minta smart termelési és logisztikai rendszert valósítsanak meg, kooperatív és adaptív termelési és logisztikai hálózatok új modelljeit és működtető rendszerüket fejlesszék ki, kialakítsák az energia-hatékony és fenntartható gyártás koncepcióját, valamint bevezessék a felhő alapú termelésinformatikai szolgáltatásokat.

A megoldások fokozhatják a hazai vállalkozások versenyképességét. Másik célja, hogy az eredmények megjelenjenek az egyetemi oktatásban és megszólítsák a fiatal tehetségeket is.

 

A kép illusztráció

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr2712915175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása