Elindult egy PETÍCIÓ a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtésért Győrben! Írja alá!
2018. január 27. írta: BoldiG

Elindult egy PETÍCIÓ a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtésért Győrben! Írja alá!

kuka-szemet-teli.JPG

Győrben is nagy gondot jelent a szemétkérdés, mióta szétverték a jól működő és nyereséges városi céget. Rejtélyes okokból kifolyólag az önkormányzat nem igazán fordít elég figyelmet rá, pedig egy nagyvárosban, jelenleg ez az egyik legfontosabb szolgáltatás.

A 21. században joggal várható el egy modern európai nagyvárosban, hogy a szelektív hulladékgyűjtés megfelelően megoldott legyen.

Jelenleg Győr városában ez nem megoldott. A szelektív hulladékgyűjtő szigetek a város szégyenfoltjai. Sokan nem törődnek azzal, hogy mit hova dobnak. A konténerek sokszor zsúfoltak és tele vannak kommunális hulladékkal, környezetük illegális szemétlerakóvá válik. Sok ember számára gondot okoz a szelektív szemét kontérerekig történő elszállítása.

A megoldást a házhozmenő szelektív hulladékgyűjtés jelentené, ami a házakhoz és társasházakhoz szelektív hulladékgyűjtő edények kihelyezését és ezek rendszeres ürítését tenné szükségessé. Magyarország sok városában megoldott ez a kényelmes és hatékony szolgáltatás.

Elindult egy petíció, amelyben a következőket írják:

“Győri lakosként elkeserít és feldühít az az állapot, amivel rendszeresen szembesülök a szelektívgyűjtő szigeteknél. Én hiába gyűjtöm és cipelem rendszeresen a szelektív szemetet, ha mások mindenfélét tesznek mindenhova és illegális lerakóvá silányítják azokat. Legyünk őszinték, az emberek kényelmesek. Ha a szelektív gyűjtést az otthonukban tudnák megtenni, és még ezzel a költségeiket is tudnák csökkenteni az nagyban segítené a szelektíven gyűjtött szemét mennyiségét. Ezáltal a szelektív szigetekte is kisebb teher hárulna és jobban be tudná tölteni a funkcióját. Ha elég aláírás gyűlne azzal talán elindíthatnánk egy pozitív folyamatot. Annyi helyen van már erre példa. Érthetetlen, hogy ez Győrött még nem megoldott!”

Amennyiben Ön egyetért azzal, hogy bevezetésre kerüljön Győrben a házhozmenő szelektív hulladékgyűjtést kérem támogassa a petíciót!

A petíciót itt lehet aláírni.

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr6313607891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása