Te milyen oktatási rendszert szeretnél a gyermekednek Győrben?
2018. január 29. írta: Cseri Pali

Te milyen oktatási rendszert szeretnél a gyermekednek Győrben?

tanit.jpg

Körülbelül 1500 fővel képviseltette magát a Tanítanék Mozgalom a Kossuth térre szervezett tüntetésen, aminek célja egy oktatási reform kezdeményezése volt.

Pontokba foglalták a szerintük elvárható oktatási minimumot, ami gyakorlatcentrikus és az életre nevelő tantárgy-struktúra kialakítására ösztönöz.

Az általuk megfogalmazott oktatási modell szerint a készségfejlesztésre helyeznék a hangsúlyt, a magolással és a feleslegesnek ítélt tantárgyakkal szemben.

A tanórákat is radikálisan csökkentenék, és kiemelt figyelmet szentelnének  a különleges bánásmódot igénylő gyerekeknek, mint például a gyenge autizmusban szenvedőknek(Asperger szindróma), vagy pl. a hiperaktívakaknak.

A tanároknak nagyobb szabadságfokot biztosítanák a tankönyvválasztásban, a diákoknak pedig átjárhatóvá tennék a rendszert az iskolatípusok között.

Az oktatók óraszámait radikálisan csökkentenék,  mivel egy tanóra nem 45 perc, hanem annál sokkal több, ha a felkészülési időt is beleszámítjuk, valamint a pedagógusok leterheltségének redukálása, és anyagi megbecsülésük növelése lenne kívánatos

Forrás :24.hu

 

Címlapfotó: 24.hu

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr513613985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása