KÉSZ VAGYUNK MÁR? Hogy áll az M15 autópálya?
2018. május 19. írta: BoldiG

KÉSZ VAGYUNK MÁR? Hogy áll az M15 autópálya?

autopalyam15-magyarepitok-hu.jpg

A Hegyeshalom - Rajka - országhatár szakaszon üzemelő M15 , egyenlőre még csak félpályán üzemelő, vagyis inkább félautópálya, kétszer- kétsávossá bővítése úgy tűnik elkezdődött. A tervek szerint 2020-ban lesz az átadás.

Az M15 a Pozsonytól a Magyar-Szlovák határig vezető autópályát köti össze az M1-es autópályával. Építése 1996-ban kezdődött koncessziós formában, de végül a hitelező bankok a beruházó tartozásai miatt megtagadták a befejezéshez szükséges összeg folyósítását. Végül 1998-ban adták át az elkészült fél pályát. A magyar állam 1999-ben vásárolta meg a koncessziós társaságtól.

A földmunkák a teljes szakaszon elkészültek, a teljes szélességben. A pálya felett vezető felüljárók is kétszer két sáv szélességre lettek méretezve. Ugyanakkor a Lajta és számos kisebb vízfolyás fölé és a Hegyeshalom - Rajka vasútvonal fölé már nem készültek el a hidak.

A kétsávos, leálló sávokkal bővített félpálya rendkívüli forgalmat bonyolít, hiszen itt lép be Magyarországra az észak - észak-nyugatról érkező teherforgalom döntő hányada.

Az elmúlt húsz évben sok súlyos, sokszor halálos baleset történt ezen a rövid szakaszon. Nyugodtan mondhatjuk, hogy ez a szakasz dobogós helyezett a magyar halálutak ranglistáján.

Most végre, 20 év várakozás után úgy tűnik jut pénz a befejezésre. Jelenleg az 1996-ban kialakított pálya alépítmény felső rétegét távolítják el a gépek. Hiszen az évek során vastag növénytakaró fedte be a területet. Megkezdték a hidak építését is. Őszintén reméljük, hogy ez a 15 km-es szakasz hamar és kiváló minőségben fog elkészülni.

címlap: magyarepitok.hu

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljgyorben@gmail.com

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr9113983722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása