A féltékenységből Molotov-koktélt dobott a házra
2017. május 24. írta: BoldiG

A féltékenységből Molotov-koktélt dobott a házra

molotovkoktel-ntf-hu.jpg

A szerencsén múlott, hogy nem robbant fel egy monostori ház, amire egy férfi égő kanócos benzinesflakont dobott. A gyújtogatót a zsaruk a helyi vasútállomáson fogták el.

Egy 53 éves asszony két éve hozzáment a győri B. Tamáshoz (53). Kapcsolatuk azonban megromlott, a férfi többször megverte feleségét, egyszer a bordáit is eltörte. Súlyos testi sértés bűntette miatt folytatott eljárást ellene a Győri Rendőrkapitányság, a bíróság pénzbírságra ítélte.

A nő kapcsolatban maradt előző párjával. Mesélt agresszív férjéről, és arról is beszámolt, hogy április közepén megelégelte a kegyetlen bánásmódot, és elhagyta B. Tamást. Egy almásfüzitői munkásszállóra költözött, majd április 28-án délután meglátogatta monostori barátját. Férje épp akkor telefonált neki, ám a nő nem árulta el, hova szökött. A hívást azonban véletlenül nem bontotta, így B. Tamás megtudta, felesége volt élettársánál van. A féltékenységtől elvakult férfi ezután többször is telefonált, és fenyegetőzve közölte, odamegy.

Útközben egy benzinkútnál egy félliteres műanyag flakont megtöltött benzinnel – részletezi a történteket Götz Tamás százados, a Komáromi Rendőrkapitányság nyomozó alosztályának vezetője. – Amikor este a házhoz ért, becsöngetett, de nem engedték be. Először belöttyintett egy kis benzint a kertbe, és meggyújtotta, azonban hamar elégett, és semmi sem történt. Ekkor zsebkendőt tömött a flakonba, majd a kilógó részét meggyújtotta, és a ház ablaka felé dobta. Szerencsére egy tuja eltérítette a flakont, így az nem törte az üveget. Az ablak alatt ugyanis egy gázkonvektor van, az egész épület pillanatok alatt felrobbanhatott volna.

A sikertelen revans után elmenekült, felesége és annak volt párja pedig értesítették a zsarukat. A járőrök megkérdezték az asszonyt, autóval érkezett-e Győrből a férje, de a nő közölte, nincs kocsijuk.

A járőrök gyanították, hogy vonattal ment, ezért megtudták, mikor indul a legközelebbi szerelvény Győrbe – mondta az alosztályvezető. – Kiderült, pár perc múlva, ezért segítséget kértek a kapitányságon lévőktől, ők ugyanis nem értek volna oda. Rohonczi Tamás őrnagy, a rendészeti osztály vezetője, Mandrik Tibor törzszászlós és Kovács Attila zászlós, körzeti megbízottak az állomáson, a lépcső alatt megbújva találtak rá B. Tamásra. A kihallgatáson először azt állította, senkit sem akart bántani, és kárt sem akart okozni. Később azonban elszólta magát: fel akarta gyújtani a házat.

A tűzvizsgáló megállapította, ha az épület kigyullad, a tűz átterjedhetett volna a szomszédos házakra. B. Tamás ellen közveszély okozása bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A bíróság április 30-án elrendelte előzetes letartóztatását.

forrás és címlapkép: hirpress.hu

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr3912537191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása