A fővárosban is ünnepel az 50 éves Győri Filharmonikus Zenekar
2017. június 17. írta: Cseri Pál

A fővárosban is ünnepel az 50 éves Győri Filharmonikus Zenekar

gyorifilharmonikuszenekarhivatalos.jpg

Budapesten, a Zeneakadémia hangversenytermében is koncertekkel ünnepli hivatásos zenekarrá válásának 50. évfordulóját a Győri Filharmonikus Zenekar - mondta Berkes Kálmán, az együttes művészeti vezetője pénteken az M1 aktuális csatorna műsorában.

A fővárosi sorozat két őszi és két jövő tavaszi koncertje mindegyikén egy-egy világsztár lép fel a zenekar oldalán, köztük a Virtuózok komolyzenei tehetségkutatóban is feltűnt orosz trombitaművész, Szergej Nakarjakov - hangsúlyozta. Berkes Kálmán kitért arra is: az ünnepi szuperprodukciójuk a Carmen című opera koncertszerű előadása lesz a győri Audi Arénában január 5-én.

A jubileumi évadban az együttes vendége lesz mások mellett Kobajasi Kenicsiro japán karmester és Ránki Dezső Kossuth-díjas zongorista, valamint több fiatal tehetséget is bemutatnak, köztük a klarinétos Anderkó Dánielt és a nagybőgős Budai Sándort - fűzte hozzá.

Berkes Kálmán úgy fogalmazott: hatalmas inspiráció a zenekari művészek számára, hogy új hangversenyterem épülhet Győrben.

Címlapfotó:gyfz.hu

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr3212602347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása